Новини

Вирубав дерев на понад 7 мільйонів: на Буковині судитимуть працівника Нацпарку

На Буковині судитимуть посадовця Нацпарку за службову недбалість зі збитками у понад 7,2 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури, пише molbuk.ua

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури переданий до суду обвинувальний акт стосовно посадовця одного з відділів НПП “Черемоський”, через службову недбалість якого охоронюваним законом державним інтересам спричинені тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачений допустив незаконну рубку дерев на території природно-заповідного фонду.

У квітні минулого року він вніс помилкові відомості до плану та акту відводу ділянки під освітлення дороги, на підставі чого провели незаконну порубку дерев. Навколишньому природному середовищу завдана шкода на понад 7,2 млн грн.

У межах розслідування зазначеного кримінального провадження Спеціалізована екологічна прокуратура звернулась із позовом до суду щодо стягнення з обвинуваченого заподіяної шкоди.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.