Новини

Федькович на смітнику: у Чернівцях знайшли старовинну картину – фото

Фото з фб-сторінки Одарки Кучерявої

Відома майстриня з вишивки Одарка Кучерява натрапила на смітнику в центрі Чернівців на цінну знахідку – картину, на якій зображений славетний письменник Юрій Федькович.

Про це пані Одарка повідомила на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua

“Вчора вранці повертала з Головної на Кохановського і мій погляд припав до картини, підпертої до смітника. Здалеку лиш зауважила, що там зображене щось вишите. Підійшовши ближче розгледіла – та це ж Федькович! Вона була уся в пилюці, в зламаній старій рамі, така собі покинута і занедбана…

Не раз чую від молодих людей – “потрібно позбуватися непотрібних речей”. А на мою думку, краще розпоряджатися ними при житті. У ювілейний рік Юрія Федьковича отримала знаковий дарунок долі. Відреставрована картина буде презентована у АРТпросторі на вулиці Кохановського”, – розповіла майстриня.

З’ясувалося, що автором картини є художник-пейзажист Юрій Чудінов.

Що відомо про Юрія Чудінова:

Чудінов Юрій Васильович – народився 29 вересня 1930 року в Ташкенті, Узбекистан. Навчався в Одеському художньому училищі. Викладачі: Фруміна Д., Токарєва Л. Працював в художньо-виробничих майстернях Художнього фонду України в Чернівцях.

Із 1960 року бере участь у всеукраїнських виставках. У 1971 року відбулась персональна виставка і у тому ж році став членом Спілки художників Української РСР.

Відомі роботи: “Стара Верховина” (1965), “Повінь” (1979), “В парку” (1979), “Туманний ранок” (1988). Помер художник у 1992 році.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.