Новини

Спека +30, гроза, град, злива: погода на Буковині наступного тижня

Автор фото – Пауль Пшенічка

У понеділок, 10 червня, на Буковині – мінлива хмарність. Уночі місцями короткочасний дощ, гроза, вдень короткочасний дощ. Місцями значний дощ, гроза, місцями град.

Про це попереджає Чернівецький обласний центр із гідрометеорології, пише molbuk.ua

Вітер ↖️південно-східний 7-12 м/с, вдень при грозі пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі 12-17°тепла, в горах 8-13°тепла, вдень 25-30° тепла.

У Чернівцях уночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер ↖️південно-східний 7-12 м/с, вдень при грозі пориви вітру 15-20 м/с⚠️. Температура вночі 14-16° тепла, вдень 28-30° тепла.

Видимість на автошляхах в опадах 1-2 км.

За даними сайту Sinoptik, дощі періщитимуть практично весь тиждень, їх підсилить гроза.

У вівторок із самого ранку у Чернівцях небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора. Температура повітря +19 +25 градусів.

У середу з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ до ранку стихне. Удень він піде з меншою силою, а ввечері знову її набере. +18 +22 градуси.

У четвер хмарна погода буде триматися до самого вечора. Нічний дрібний дощ закінчиться ще до приходу ранку. Удень опадів не очікується, а ввечері може піти дощ із грозою. +17 +24 градуси.

У п’ятницю з ранку до самого вечора у Чернівцях небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний дощ припиниться ще до ранку. Вдень розпочнеться знову, проте він повинен закінчитися до приходу вечора. +17 +22 градуси.

Випогодиться на вихідних. У суботу, 15 червня, – без опадів, +15 +24 градуси. Неділя – сонячно, +15 +26.

Синоптикиня Наталка Діденко попереджає про негоду у понеділок, 10 червня.

“Сильні зливи, грози, град, шквали – в західних областях. Обережно! У північних областях, на Вінниччині, Черкащини, Одещині – короткочасні дощі, грози, при грозах можливе шквалисте посилення вітру, град.
На сході України, в Дніпрі з районами, на Миколаївщині, Запоріжжі, в Криму – без істотних опадів.
Спека – на півдні, очікується завтра +30+34 градуси.

На заході лише +22+26 градусів, хіба в Чернівецькій області до +30 градусів. На решті території України +25+29 градусів.

У Києві в понеділок передбачаються періодично короткочасні дощі, грози, при грозах можливе шквалисте посилення вітру, град. Повітря прогріється до +26 градусів”, – прогнозує Н. Діденко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.