Новини

Готується застосування: в ЗСУ попередили про небезпеку ракетоносіїв з моря

Російські окупанти вивели в Чорне море один підводний човен, повідомив в ефірі телемарафону начальник пресцентру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

“Це “Варшав’янка”, вона теоретично може бути спорядженою, практично теж. Оскільки ви бачите, що вони обрали тактику застосування носіїв крилатих ракет лише підводних. І якщо в Чорному морі перебуває підводний човен проекту “Варшав’янка”, то скоріше за все, готується застосування”, – розповів Плетенчук.

Він також додав, що в Азовському морі РФ вивела щонайменше шість кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет.

“Але, ймовірніше за все, вони там перебувають з метою проведення навчально-тренувальних заходів. Там зараз перебувають три носії (УНІАН – крилатих ракет), три великі десантні кораблі. Там їм висаджуватися в масштабах великої операції немає де, на жаль, усе узбережжя Азовського моря окуповане Росією. Тому, найімовірніше, це тренування. Звісно, хочеться вірити, що вони вирішили покинути Азовський регіон. Однак, такі кораблі, як великі десантні, вони внутрішніми водами не можуть пройти. Тому це початок нового навчального року”, – пояснив Плетенчук.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.