Новини

На Буковині заочно судитимуть освітян, які перейшли на бік ворога

На Буковині заочно судитимуть колишнього викладача вишу на Луганщині та ексдиректора школи на Донеччині, які працюють на ворога.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури, пише molbuk.ua

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідувача кафедри Луганського державного медичного університету за фактом добровільного зайняття посади у незаконних органах влади та у публічних закликах до проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Також переданий до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора комунального закладу загальної середньої освіти у Донецькій області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 62-річний доцент та полковник медичної служби запасу після широкомасштабного вторгнення РФ на територію України, спеціально прибув на тимчасово окуповану територію Луганської області, щоб працювати на ворога.

У квітні 2023 року він добровільно обійняв посаду тимчасово виконувача обов’язків головного лікаря так званої “Державної установи Біловодська центральна районна багатопрофільна лікарня” в ЛНР.

Крім того, у березні цього року чоловік виступив із відеозверненням у телеграм-каналі однієї із політичних партій РФ, у якому публічно підтримав анексію Луганської області та закликав до проведення незаконних виборів президента рф на тимчасово окупованій території України.

Пішов на співпрацю з ворогом і колишній директор комунального закладу загальної середньої освіти Маріупольського району Донецької області.

Щоби зберегти свою посаду на тимчасово окупованій території, освітянин погодився виконувати обов’язки директора освітнього закладу перейменованого на “Муніципальний бюджетний загальноосвітній заклад “Портівська школа” адміністрації Першотравневого району ДНР”.

На цій посаді чоловік надавав допомогу окупаційній адміністрації здійснювати підривну діяльність проти України, вчиняючи дії, які шкодять її суверенітету та територіальній цілісності.

Досудове розслідування у зазначених провадженнях за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.