Новини

Депутат пропонує щомісяця виплачувати Почесним громадянам Чернівців по 9 тис. грн

Депутат міськради від фракції “Пропозиція” Михайло Шкурей запропонував виплачувати Почесним громадянам Чернівців щомісячну адресну матеріальну винагороду у розмірі трьох прожиткових мінімумів, що становить 9 тисяч гривень.

Відповідний проєкт рішення Шкурей підготував на сесію міськради 30 травня, пише molbuk.ua

Проте питання зняли з розгляду та перенесли за пропозицією комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища.

“У нас нині живих Почесних громадян міста – 26 осіб. Ця постанова про Почесних громадян – із 2013 року. Тоді ухвалили допомогу 500 гривень, вона й досі залишилася на такому рівні. Ще й треба щороку приходити підтверджувати своє бажання її отримувати, це ціла процедура. Але люди, які прославили Чернівці, заслуговують більше. Тим паче, деякі з них у скрутних обставинах. Я переглянув список Почесних громадян – із моєї точки зору, 6-7 із них не просто потребують, а дуже сильно потребують матеріальної підтримки. Я не пропоную якусь популістську величину, узяв три прожиткових мінімуми. На сьогодні це близько 9 тисяч гривень. Буде зростати прожитковий мінімум – зростатиме й сума”, – зазначив Михайло Шкурей у коментарі molbuk.ua.

Він додав, що проаналівував схожі виплати в інших містах.

“Міста-мільйонники дають 5 прожиткових мінімумів. Міста обласного значення, але не мільйонники, – три прожиткових мінімуми. Тобто я не виходив за рамки чогось там, плюс-мінус стандартно. Розумієте, я чернівчанин уже в сьомому поколінні. І більшість цих Почесних громадян я знаю особисто. Усі вони – дуже достойні люди. І 500 гривень доплати – це сором. Це не допомога, а плювок в очі тим, ким ми пишаємося”, – переконаний депутат.

Наразі звання “Почесний громадянин Чернівців” удостоїлися 70 мешканців.

У 2022 році Почесними громадянами Чернівців стали Олег Ангельський та Франц Федорович.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.