Новини

На Буковині хочуть відновити недіючий пункт пропуску на кордоні з Румунією: що відомо

У Чернівецькій області планують відновити роботу міжнародного пункту пропуску “Біла Криниця – Климоуці” українсько-румунського кордону.

Як повідомляє molbuk.ua, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко підписав розпорядження щодо створення робочої групи з вивчення питання відновлення роботи цього МПП.

До складу цієї увійшли депутати обласної ради, посадовці ОДА та інших структурних підрозділів Чернівецької області.

Згідно з розпорядженням, робоча група має підготувати техніко-економічне обґрунтування щодо відновлення роботи МПП “Біла Криниця – Климоуці”. А за результатами роботи, робоча група має підготувати пропозиції до центральних органів виконавчої влади щодо вирішення порушеного питання на законодавчому рівні.

Водночас у документі вказано, що до Чернівецької обласної ради надійшло звернення Кам’янецької сільської ради, яке свідчить про “суспільний інтерес та нагальну потребу населення для розвантаження єдиного діючого в області на кордоні з Румунією МАПП “Порубне”.

Довідка

“Біла Криниця – Климоуці” – нині недіючий пункт пропуску через держкордон України на кордоні з Румунією. Він розташований у Глибоцькому районі. Вид пункту пропуску — пішохідний. Пункт пропуску “Біла Криниця” входить до складу митного посту “Вадул-Сірет”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.