Новини

“Щоби Чернівці виглядали гідно”: депутатка пояснила, чому зібрала комісію щодо тендеру на ремонт школи

Фото із сайту закладу

На сесії Чернівецької міськради 30 травня створили депутатську тимчасову контрольну комісію, яка перевірить дотримання вимог чинного законодавства при закупівлі “Капітальний ремонт будівлі ЗОШ №20 на вул.Глібова,12”.

Комісію створили із представників різних фракцій міськради, пише molbuk.ua

Зініціювала таку комісію депутатка міськради від фракції “Пропозиція” Юлія Сафтенко. Свою ідею у коментарі molbuk.ua пояснила так:

“До цієї закупівлі виникло багато питань, які набули суспільного резонансу, обговорювалися широко у ЗМІ. Тож я як заступниця голови постійної комісії з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції була зобов’язана відреагувати на чисельні дописи. Треба все розставити по полицях.

Крім того, я – начальниця управління культури, отже, є колегою директора департаменту інфраструктури та благоустрою. Тож, щоби мені не “прилетів” якийсь докір, що ми не розібралися чи покриваємо колег, нехай кожен депутат від кожної фракції розбереться і дасть достойну філігранну відповідь. Дуже люблю Чернівці і хочу, щоби наше місто виглядало гідно”, – сказала депутатка.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міськради для розгляду на найближчій сесії, пише molbuk.ua

Після висновків комісії авторка проєкту пропонує подати звіт та пропозиції на розгляд міськради до 25 червня.

Контроль за виконанням цього рішення планують покласти на постійну комісію Чернівецької міської ради з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції.

Раніше повідомлялося, що департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради 18 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ “Валдероуд” про капітальний ремонт школи №20 у Чернівцях вартістю 42,46 млн грн.

До зими 2024 року в збудованій у 1909 році будівлі гімназії мають здійснити заходи з енергозбереження. Зокрема виконають загальнобудівельні роботи та внутрішнє оздоблення, утеплять фасади, замінять вікна і двері, відремонтують опалення, вентиляцію, дах і блискавкозахист.

Проект у 2022 році без торгів замовили ФОП Гліган Віталій Степанович за 637 тис грн, а експертний звіт видало ТОВ “Експертиза МВК”.

Самі роботи фінансуються коштом позики Європейського інвестиційного банку за проектом “Програма для відновлення України”, а ПДВ покриють із місцевого бюджету. Договірна ціна динамічна, тобто платити можуть по цінах, що відрізняються від зазначених у кошторисах.

Видання “Наші гроші” написало, що ціни на деякі матеріали у цій закупівлі завищені, у мерії це заперечують.

” ”
 

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.