Новини

Цьогоріч на укриття у школах Буковини не виділили кошти із держбюджету

Цього року держава не виділила коштів на облаштування укриттів не лише Чернівецькій області, а всьому західному регіону України. Наразі усі кошти – 2,5 мільярдів гривень – спрямували на укриття у східних областях країни.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, пише molbuk.ua

“Зараз одне з найважливіших завдань – забезпечення укриттів. Минулого року Постановою КМУ №419 нам виділили 25 мільйонів на їх облаштування. Цього року, на жаль, кошти на укриття не дісталися всьому західному регіону, не тільки Чернівецькій області. Всі гроші, а це 2,5 мільярдів, підуть на облаштування, а, скоріше, будівництво укриттів на східних територіях”, – пояснила Сакрієр.

Попри це, наша область усе ж намагається залучити донорські кошти, бо укриття нам дуже потрібні, додала чиновниця. Для цього подала 12 проєктів до державної електронної екосистеми DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management).

“Це електронна система, куди завантажують усі об’єкти, на які необхідні кошти для повноцінного функціонування, щоби розраховувати на донорські кошти. 12 закладів освіти із Буковини завантажили свої проєкти на будівництво та капітальний ремонт укриттів по області. Ці заклади вже мають проєктно-кошторисну документацію – її наявність є одним із важливих аспектів.

Загалом нам треба облаштування більше, ніж 12 укриттів, проте подали проєкти тих громад, які вклалися у проєктно-кошторисну документацію, зробили перший крок за рахунок власних бюджетів, щоби рухатися далі. Тепер шукаємо донорів, щоби мати можливість виділити кошти цим 12 об’єктам для будівництва або реконструкції”, – зазначила посадовиця.

Як повідомлялося, минулого року на облаштування укриттів на Буковині у рамках субвенції з державного бюджету області виділили 25 мільйонів гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.