Новини

Цілющу воду доставлятимуть з родовищ: з понеділка у Чернівцях запрацює реабілітаційно-бальнеологічне відділення

З понеділка, 3 червня, у Чернівецькому обласному медичному діагностично-реабілітаційному центрі запрацює новостворене реабілітаційно-бальнеологічне відділення.

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Чернівецької ОВА.

Створення відділення, де можна буде одержати весь комплекс фізіотерапевтичних процедур, лікувальні ванни та психологічну допомогу, розпочали ще на початку року. В цілому на ремонтні роботи скерували 5,3 млн. грн., з яких значна частина – це кошти закладу, зароблені в НСЗУ за надані послуги.

За словами генерального директора ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр” Бориса Гушилика, пропускна здатність нового відділення – 60-100 пацієнтів за день.

У ньому будуть оздоровлювати як військових, так і цивільних із проблемами опорно-рухового апарату, серцево-судинними захворюваннями та хворобами нервової системи.

Новий напрям роботи охоплюватиме широкий спектр реабілітаційних та бальнеологічних послуг – фізична терапія, кінезіотерапія, ерготерапія, фізіотерапія, різноматнітні види лікувального душу, ванн, крім того, можна буде отримати психологічну допомогу.

Заклад уклав угоду з НСЗУ за пакетом реабілітації, послуги для пацієнтів із направленням від сімейного лікаря чи вузькопрофільного фахівця будуть безоплатними.

“Наразі це лише перша черга нашого реабілітаційного відділення. Наступним кроком буде відкриття бювету з мінеральними водами Чернівецької області та України, а третім – створення басейну та соляної кімнати”, – каже Борис Гушилик.

Нагадаємо, 31 травня у Чернівецькому діагностичному центрі відкрили унікальне бальнеологічне відділення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.