Новини

У Польщі зробили нову заяву про українців, які підлягають мобілізації

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна може тренувати підрозділ з громадян України, які проживають у Польщі та підлягають призову в українську армію. На його думку, це буде ефективніше, ніж відправлення до України польських інструкторів.

Про це він сказав 31 травня під час візиту до Праги, пише польське видання РАР.

Сікорський взяв участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО. Він зазначив, що Польща готова тренувати українців, які живуть у цій країні та підлягають призову до армії.

“Польща розглядала український запит щодо навчання, але ми дійшли висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають призову в українську армію, і що це був би просто більш ефективний спосіб допомогти Україні”, — заявив Сікорський.

Польські видання також пишуть, що їхня країна готова до підписання безпекової угоди з Україною.

За словами глави польської дипломатії, переговори в Празі наблизили до ухвалення важливих рішень, зокрема щодо “посилення меседжу про майбутнє членство України в Альянсі та створення механізму фінансової підтримки оборони України в розмірі близько 40 мільярдів доларів на рік. Половину цієї суми мають внести Сполучені Штати”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.