Новини

Головна освітянка Буковини розповіла, чи може навчання у школах області розпочатися із серпня

Фото molbuk.ua

Наразі на Буковині налаштовані на те, щоби розпочати наступний навчальний рік для закладів загальної середньої освіт як і зазвичай – першого вересня. Проте плани ще можуть змінитися залежно від ситуації.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, пише molbuk.ua

“Станом на сьогодні позиція департаменту освіти, і вона консолідована 52 начальниками органів управління освітою в наших тергромадах, – така, що ми притримуємося структури навчального року, затвердженої законодавством. Тобто наавчальний рік триватиме з 1 вересня по 28 червня. Так, можливі зміни, ми будемо тримати руку на пульсі”, – сказала О. Сакрієр.

Посадовиця зазначила, що освітяни розуміють, наскільки непросто зараз родинам змінити свої плани на літо, адже багато хто запланував сімейний відпочинок, а також возз’єднання родин за кордоном, тому що багато дітей зараз перебувають не в Україні.

“Але маємо враховувати ризики, що у майбутньому навчальному році можуть бути блекаути. Тож наша позиція: якщо не буде якихось законодавчих змін, розпочинаємо навчання із 1 вересня і будемо продовжувати у червні.

У разі блекаутів, вимкнення електроенергії, погіршення ситуації об’єднуємо осінні-весняні канікули за рахунок зимових. Тобто зимові будуть більш довгостроковими. Якщо ж знадобиться час для вичитки всієї навчальної програми, світловий день і теплу погоду будемо використовувати у червні”, – додала Оксана Сакрієр.

Раніше повідомлялося, що 12 серпня у Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича розпочнеться навчання для студентів перехідних курсів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.