Новини

Чернівецька ОВА може компенсувати підприємцям до 100 000 грн: кого це стосується

Підприємцям-експортерам Чернівецької області компенсуватимуть частину платежу за страхові послуги Експортно-кредитного агентства.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Чернівецька обласна військова адміністрація та Експортно-кредитне агентство розширили Меморандум про співпрацю, підписаний 6 липня 2023 року під час міжнародного Румунсько-українсько-молдовського бізнес-форуму.

Зміни передбачають, що обласна адміністрація компенсуватиме підприємцям-експортерам області частину платежу за страхові послуги Експортно-кредитного агентства або частину банківської комісії при отриманні ними інвестиційного кредиту для створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

До 100 000 грн Чернівецька ОВА може компенсувати підприємцю, який скористається страхуванням договорів зовнішньоекономічної діяльності та страхуванням передекспортного фінансування. А компенсацію у розмірі до 300 000 грн передбачили для тих, хто страхуватиме інвестиції або ж інвестиційні кредити.

“Чернівецька область є прикордонною і ми намагаємося використовувати цей аспект для розвитку нашої економіки. Маємо можливості збільшення експорту продукції, розширення логістичних шляхів та залучення інвестицій в область, зокрема, у переробну галузь. Підтримуємо наших виробників та створюємо умови для розвитку перспективних напрямів”, – підкреслив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Допомога Чернівецької ОВА у зниженні вартості наших послуг для інвесторів допоможе підвищити інвестиційну привабливість області та пожвавити експортну активність її резидентів.

У Чернівецькій області експортно-імпортні операції світу здійснюють 995 суб’єктів підприємництва. Вони працюють з партнерами зі 124 країн. Основні з яких – Румунія, Нідерланди, Польща, Німеччина. Переважно підприємства області експортують деревину, меблі, продукти рослинного та тваринного походження, полімерні матеріали, пластмаси та харчові продукти.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.