Новини

На Буковині судитимуть чоловіка, який кинув у квартирі гранату

Перед судом постане буковинець за незаконне поводження з боєприпасами.

38-річний уродженець Вижницького району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кинув у квартирі співмешканки у Чернівцях гранату.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Унаслідок вибуху чоловік травмував кінцівки. Наразі за цим фактом слідчі завершили досудове розслідування відносно фігуранта та передали обвинувальний акт для розгляду до суду. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо: 8 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир по вулиці Текстильників вибухнув невідомий предмет. Унаслідок події постраждав мешканець квартири. На місце події одразу виїхало керівництво ГУНП, вибухотехніки, РПОП, патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, рятувальники та медики.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері захисту оборони Західного регіону завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт щодо буковинця для розгляду до суду.

Чоловіку інкримінують вчинення протиправних дій, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини нагадують громадянам: при виявленні вибухонебезпечного предмету, забороняється:

– торкатися і пересувати його;

– заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати;

– користуватися поряд із ним засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух;

– здійснювати на пристрій звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання.

Якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет, негайно зателефонуйте за номерами: “101” та “102”.

Також варто пам’ятати, що небезпечні предмети можуть бути замасковані і виглядати як побутові речі, залишені без нагляду. Правоохоронці закликають громадян бути уважними і обережними.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.