Новини

Комбінат хлібопродуктів продадуть. Яке майно на Буковині приватизують

На Буковині планують приватизувати 26 об’єктів.

“Приватизація держмайна – це поповнення бюджету, можливість знайти власника на занедбані будівлі. Кожен проданий об’єкт – це робочі місця, розвиток бізнесу”, – каже заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна України Ірина Комаровська.

У травні регіональне відділення в Чернівцях вже продало два об’єкти у Вижниці та Кельменцях – це будівлі пенсійного фонду. Стартова ціна на об’єкт у Вижниці становила понад 212 тисяч гривень. Продали його за пів мільйона. Будівлю пенсійного фонду в Кельменцях продали за мільйон гривень (стартова ціна становила понад 61 тисячу).

Власники можуть використовувати будівлі на свій розсуд.

За кілька тижнів також оголосять аукціон на один із пріоритетних обʼєктів держмайна в регіоні – Неполоковецький комбінат хлібопродуктів.

“Його стартова ціна – близько 217 мільйонів гривень. На сьогодні дату аукціону ще не визначили. Ми скерували у ФДМУ проєкт інформаційного повідомлення. Після опрацювання буде визначена остаточна стартова ціна, умови та дата аукціону. Серед умов: збереження тієї кількості робочих місць, яка є зараз, покриття кредиторської заборгованості перед бюджетом, пенсійним фондом і по зарплаті. Суми там чималі. Сподіваємося, що підприємство буде мати попит, адже воно в робочому стані. Вже є заяви від потенційних покупців про бажання купити цей об’єкт”, – зазначає І. Комаровська.

Які об’єкти планують виставити на аукціон

– Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Неполоковецький комбінат хлібопродуктів”. Адреса: вул. Магістральна, 43, Чернівецький район, смт Неполоківці

– Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Карапчівський спиртовий завод”. Адреса: вул.Центральна,49, с.Карапчів, Глибоцький р-н.

– Єдиний майновий комплекс Новодністровської державної швейно-трикотажної фабрики в м.Новодністровськ.

– Державний пакет акцій у розмірі 21,524 % статутного капіталу ПрАТ “Чернівецький радіотехнічний завод”. Адреса: вул. Хотинська,41, м.Чернівці.

– Будівля лікарні загальною площею 321,4 м² з госпспорудами, що перебуває на балансі ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. Адреса: с. Вікно, вул. Пишко Стефанії, 22

– Комплекс окремого майна (гаражі, майстерня з допоміжними спорудами, що перебуває на балансі ДП “Ліси України”. Адреса :смт Красноїльськ, вул. Дружби, 125

– Комплекс будівель і споруд у складі: лісопильний цех із прибудовами, що перебуває на балансі ДП “Ліси України”. Адреса: смт Берегомет, вул. Будівельна, 9-А.

Це лише частина з усіх об’єктів, які планують продати у Чернівецькій області. Більше знаходьте на сайті Фонду держмайна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.