Новини

Які права працівників у разі зміни власника бізнесу, – роз’яснення

Ухвалений парламентом 25 квітня Закон від 25.04.2024 р. №3677-IX офіційно опублікований 14 травня, а отже 15 травня він набрав чинність.

Завдяки цьому у Кодексі законів про працю (далі КЗпП) з’явилася нова стаття 36-1, яка регулює правонаступництва у трудових відносинах,- інформує департамент соціально-економічного розвитку Чернівецької міськради.

Тепер КЗпП передбачено, що у разі передачі суб’єкта господарювання (зміна власника, продаж) трудові відносини працівників продовжуються із набувачем. Права і обов’язки за трудовими договорами, що існували між працівниками і відчужувачем, переходять до набувача.

Відчужувач та набувач зобов’язані не пізніше ніж за 10 робочих днів до здійснення передачі суб’єкта господарювання поінформувати виборний орган первинної профспілкової організації (профспілкового представника), а в разі відсутності первинної профспілкової організації – вільно обраних та уповноважених представників працівників, а в разі їх відсутності – працівників про:

1) дату або орієнтовну дату передачі суб’єкта господарювання;
2) причини передачі суб’єкта господарювання;
3) правові, економічні та соціальні наслідки передачі суб’єкта господарювання для працівників;
4) будь-які заходи, передбачені стосовно працівників.

Профспілка чи уповноважений представник працівників мають право ініціювати з відчужувачем та/або набувачем консультації. За результатами консультацій складається протокол за домовленістю сторін.

Про зміни істотних умов праці, спричинених передачею суб’єкта господарювання, працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

У разі звільнення працівника через зміну істотних умов трудового договору на шкоду працівникові роботодавець вважається таким, що несе відповідальність за завершення трудового договору або трудових відносин.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.