Новини

Естонська розвідка припустила, яка ціль російського наступу в Харківській області

Командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг заявив, що наступальна активність російських збройних сил у Харківській області свідчить про створення буферної зони, а не про намір захопити Харків.

Про це повідомляє естонський мовник ERR.

“Збройні сили РФ просуваються вперед на нещодавно відкритому Харківському напрямку, але їх темп падає. Це і характер поведінки ЗС РФ радше говорить про бажання створити буферну зону. Російські війська атакували та знищували важливі мости в районі Вовчанська, що створює природну перешкоду між підрозділами ЗСУ та російською армією”, – сказав Ківісельг.

За його словами, підрозділи ЗС РФ вторглися на глибину до 8 кілометрів – це зона, яка прострілюється російською артилерією. Саме тому Україна не могла вибудовувати систему оборони ближче ніж за 10-20 кілометрів від кордону та зводити сильні укріплення ближче ніж за 3-5 кілометрів від неї.

Керівник естонської розвідки пояснив, що мета російського угруповання військ “Північ”, яке діє на Харківському напрямку, полягає в тому, щоб перешкоджати просуванню українських резервних сил та підтримувати наступ на Донецькому напрямку.

“У прямих бойових зіткненнях на Харківському напрямку бере участь близько 2000 осіб, ще 1500-2000 бійців перебувають у резерві. Загалом у районі зосереджено близько 35 000 військовослужбовців ЗС РФ, найімовірніше, найближчим часом угруповання зросте. Проте навряд чи Росія зможе зосередити на цьому напрямку 300 тис. осіб, що, за різними оцінками, є мінімально необхідною кількістю сил для забезпечення захоплення Харкова”, – сказав Ківісельг.

Естонський військовий також зазначив, що бойові дії тривають на всій протяжності фронту. Російські сили здійснюють у середньому по 140 атак на добу. Основні бої точаться у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.