Новини

У костелі Чернівців відбудеться концерт гітарної музики

Цієї суботи, 18 травня, о 16.00 чернівчан та гостей міста запрошують на концерт гітарної музики, який відбудеться у костелі Воздвиження Всечесного Хреста ( зупинка Шкільна) в Чернівцях.

Про це повідомляють на фб-сторінці Католицькі Чернівці, пише molbuk.ua

Як розповідає організатор заходу, викладач гітари у музичній школі та коледжі Ярослав Гамаль, програма підбиралася так, аби прозвучала і барокова музика, і класика, і сучасна. Головне – щоби відповідала атмосфері храму.

“Раніше я організовував фестиваль “ВоробкевичФест”, де виступали наші студенти і який відбувався у єзуїтському костелі. А зараз у костелі реставрація, тож ми в рішили зіграти у Малій базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Виступатимуть мої учні.

Один із виконавців – мій талановитий учень у музичній школі, який нещодавно вступив у Королівську музичну академію м. Антверпена, Бельгія. Інша виконавиця – першокурсниця коледжу, Дар’я. Вона грає на гітарі півтора року, але показує результати, яких я ще не бачив. Це при тому, що у музичній школі не навчалася взагалі”, – каже Ярослав Гамаль.

Ще один учасник концерту Владислав Остафі – здібний та талановитий студент, за короткий період навчання в коледжі був учасником багатьох мистецьких заходів та концертів, є лауреатом всеукраїнського конкурсу в місті Кропивницький.

Також на концерті прозвучить скрипка та флейта. Гратиме молодь.

Вхід вільний, натомість буде благодійний збір на підтримку ЗСУ .

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.