Новини

“Ситуація критична”: ексміністр пояснив, чим викликаний різкий дефіцит в енергосистемі України

В енергосистемі України зараз дуже складна ситуація.

Про це повідомив голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков.

“Агресор намагався і намагається знищити електроенергетичний комплекс України. Окупована Запорізька атомна станція. Зруйнована Каховська ГЕС. Було дуже багато ударів в ДніпроГЕС, вона не працює. І майже всі теплові електростанції, які працюють на вугіллі. Тому ситуація дуже складна. У нас дефіцит в енергосистемі генеруючих потужностей, і дефіцит не збалансовано”, – розповів у новому випуску програми Oboz.Talk голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков.

Наразі Україні допомагають європейські партнери.

“Але ситуація вкрай складна, важка, я б сказав, критична”, – зазначив експерт.

За його словами, зараз споживання електрики зросло через низькі температури.

Радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради НЕК Укренерго Юрій Бойко зазначив, що обмеження в енергопостачанні, які почалися добу тому, можуть продовжитися до кінця літа. Адже через масовані ракетні атаки Росії, українська енергетична система зазначала масштабних руйнувань.

“Все літо, варто налаштуватися, що ми будемо жити в тих умовах, які добу тому почалися. Якщо ми говоримо про травень, то ці обмеження могли початися пізніше, аби він не був такий холодний… Люди почали користуватися нагрівальними приладами більш активно і це призвело до того, що в системі почало катастрофічно не вистачати електроенергії навіть з урахуванням того, що ми активно залучаємо імпорт та аварійну допомогу”, – сказав Бойко.

Раніше повідомлялося, що через нестачу електроенергії в енергосистемі, відключення світла на Буковині буде після 16:00.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.