Новини

У Чернівцях відкрили виставку “Моя картина”, присвячену Леону Копельману – фото

Сьогодні, 16 травня, у Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили виставку “Моя картина”, присвячену 120 річниці від дня народження відомого буковинського художника Леона Копельмана.

Про це повідомляє molbuk.ua.

На захід прийшло майже пів сотні чернівчан та гостей міста, щоб подивитися на творчість Копельмана. Під час виставки були представлені картини, серед яких були і живописні витвори, і портрети. Також були меморіальні предмети, фотографії Леона Копельмана.

Також глядачів розважали живою музикою.

Що відомо про Леона Копельмана

Леон Копельман – художник, графік, живописець. Народився у Вовчинці (нині Старий Вовчинець, – авт.) у 1904 році. Після закінчення єврейської школи у Чернівцях вступив до Академії мистецтв у Флоренції. Після закінчення академії повернувся на батьківщину, де й прожив усе життя. Працював у галузі станкової, промислової, книжкової графіки, малярства та реклами. Також створював гравюри на дереві та металі, портрети, пейзажі тощо. Також займався промисловою графікою, створюючи рекламну продукцію для підприємств, афіші, етикетки, екслібриси. Помер у Чернівцях у 1982 році.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.