Новини

О котрій годині потрібно вставати зранку: лікар дав чітку відповідь

Кожна людина обирає собі той графік засинання та прокидання, який їй найбільше пасує. Медики наголошують, що найголовніше — це спати не менш 7-9 годин вночі. Однак в організму людини є певні біоритми, які мають дуже велике значення для настрою, стану здоров’я та енергії, й тут немає значення, ви жайворонок чи сова.

Коли потрібно вставати зранку, щоб чудово себе почувати, розповідає лікар Юрій Габорць в Instagram.

Як пояснює фахівець, найголовніше, щоб ви спали вночі обов’язкові 7 годин. Але найкраще вставати зранку о 6 годині.

“Це пов’язано з добовим викидом гормонів для пробудження. Серце починає підіймати тиск і якщо ви лежите, то вже міцного та якісного сну не буде. Раніше 6 години прокидатися не рекомендується, бо до цього часу ще працює мелатонін”, – пояснює Юрій Габорець.

Він радить виробити собі певний графік і для цього потрібно о 23:00 все виключати та лягати спати. Перед сном варто займатися чимось, що розслабляє та заспокоює нервову систему — це дозволить швидко заснути.

“Коли ваш організм звикне, він не буде вночі пробуджуватися. Звичайно, найважче перейти на такий графік буде складніше совам, але це справа звички”, – додає лікар.

Крім того, він радить дотримуватися такого ж графіку й на вихідних, бо якщо відіспатися до 12 години дня у неділю, ввечері ви вчасно заснути вже не зможете.

Він додав також, що такого графіка потрібно дотримуватися також й взимку, бо генетичний механізм та ритми не залежать від світлового дня.

“Пам’ятайте, коли ви зранку встаєте, має бути хороший настрій. Бо це починається ваш найкращий день”, – резюмував Юрій Габорець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.