Новини

В оргкомітеті розповіли, коли буде офіційно призначений новий ректор ЧНУ

Упродовж тижня протокол із результатами виборів ректора ЧНУ комісія має передати до Міносвіти. Після цього у Міністерстві переможець проходить спеціальну перевірку.

Про це molbuk.ua розповів голова оргкомітету Юрій Лопатинський.

Зокрема, переможець виборчих перегонів повинен подати до Міносвіти оригінали документів, там перевірять, чи вся подана інформація відповідає дійсності тощо.

Потім, якщо перевірка буде пройдена успішно, новий ректор підписує контракт і МОН видає наказ про призначення нового керівника вишу. Усе це може зайняти приблизно місяць, припускає Юрій Лопатинський.

У чинного ректора, Романа Петришина, контракт завершується всередині червня. Відтак, каже голова оргкомітету, було би добре, щоби до того моменту уже призначили нового керівника. Адже розпочинається процес видачі дипломів про освіту, і потрібно, щоби їх підписував керівник вишу.

“Якщо трапиться так, що у чинного ректора завершиться контракт, а новий ректор ще не буде призначений, то, можливо, МОН призначить виконувача обов’язків. Утім, це лише припущення. Сподіваємося, новий керівник усе ж з’явиться уже незабаром”, – висловив надію Юрій Лопатинський.

Раніше повідомлялося, що на виборах ректора ЧНУ переміг доктор економічних наук, професор Білоскурський Руслан Романович. Він набрав 766 голосів виборців із необхідних для перемоги 726.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.