Новини

Вручення підозри посадовцям Чернівецької міськради: Клічук відреагував

Фото: ГУНП у Чернівецькій області

Міський голова Чернівців, Роман Клічук, відреагував на те, що посадовцям Чернівецької міської ради було вручено підозри, які закупили спецавтомобіль зі збитками майже у 700 тисяч гривень. Клічук заявив, що був проведений тендер на закупівлю автомобілів.

Про це сказав Роман Клічук сьогодні під час брифінгу.

За словами міського голови, жоден постачальник не з’явився на тендер.

“Був проведений тендер на нього не з’явився жоден постачальник. Згідно із Законодавством укладена пряма угода. Співробітники міськради перевірили ринкову вартість. Також ми провели внутрішню перевірку, її подробиці я розголошувати не можу. Наразі ми розраховуємо на неупередженість суду”, – сказав Роман Клічук.

Також Клічук зазначив, що керівницю департаменту, який було вручено підозру, не було звільнено з посади. Вона взяла відпустку.

Вручення підозри співробітникам департаменту: що відомо

За даними поліції, посадовці міськради закупили спецавтомобіль зі збитками майже у 700 тисяч гривень.

Як встановили слідчі, фігуранти кримінального провадження уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля.

Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця.

Відповідно до висновку експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.

На підставі зібраних доказів керівнику та працівнику департаменту Чернівецької міської ради повідомили про підозру.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.