Новини

Не робіть цього: 7 помилок у харчуванні, які сприяють швидкому старінню

Шкіра – це ідеальний індикатор нашого догляду. Деякі продукти можуть сприяти інтенсивному старінню шкіри. Тому варто слідкувати за своїм раціоном.

Про це йдеться на Instagram-сторінці нутриціолога Віри Курин.

Чого не можна робити

За словами нутриціолога, категорично не можна:

– пити неякісну воду із пластику без її активації
– постійно підживлювати свій рівень енергії кофеїном
– склеювати свій природний колаген та еластин за допомогою цукру
– їсти щодня мʼясо, глютен та молочні продукти
– комбінувати келих улюбленого вина з жирною та важкою їжею
– їсти тільки червоні та помаранчеві овочі
– дражнити рецептори продуктами глікації – засмаженою скоринкою та зʼєднанням тваринного білка та цукру в одному прийомі

Які продукти запобігають старінню

Помідори
Це чудовий “антивіковий” овоч. Все тому, що окрім антиоксидантів, помідори містять лікопін, що має цінну властивість – сприяє зменшенню зморшок.

Жирна риба
Ненасичені жирні кислоти, що найкорисніші для шкіри, волосся та нігтів, містяться у морській рибі. Це повинна не обов’язково бути червона, прекрасно впорається з омолодженням всього організму скумбрія, тунець та оселедець.

Горіхи
Вони містять поліненасичені кислоти та велику частку селену, які є ідеальними мікроелементами для боротьби проти зморшок. До того ж вони корисні для всього організму і зміцнюють імунну систему.

Капуста
Білокачанна, броколі, брюссельська, савойська та інші види капусти мають у своєму складі вітамін С та фітохімічні сполуки. Які захищають шкіру від появи зморшок та інтенсивного старіння.

Морква
Такий овоч має в собі багато каротину, як і всі помаранчеві, червоні, темно-зелені овочі та фрукти. Бета-каротин, як попередник вітаміну А, є одним із найголовніших омолоджувальних мікроелементів для шкіри.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.