Новини

На Буковині за крадіжки засудили батька чотирьох малолітніх дітей

На Буковині за крадіжки засудили батька чотирьох малолітніх дітей, який раніше був двічі умовно засуджений.

Чернівецький апеляційний суд визнав законним та обґрунтованим вирок Герцаївського районного суду Чернівецької області, згідно з яким 31-річний житель Чернівецького району протягом 1 року відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі.

Згідно з матеріалами справи, в травні минулого року (під час дії воєнного стану) обвинувачений проник до будинку потерпілого, викрав 13 тисяч грн. та зник, розпорядившись коштами на свій розсуд.

Обвинувачений з вироком суду не погодився та оскаржив його в Чернівецькому апеляційному суді.

Свою апеляційну скаргу він мотивував тим, що на своєму утриманні має чотирьох малолітніх дітей, він проживає разом з батьками та допомагає їм вести господарство, його батько є особою з інвалідністю, у вчиненому щиро розкаявся.

Просив призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Однак, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду відмовила йому в задоволенні апеляційної скарги та залишила вирок суду без змін.

️Як зазначив апеляційний суд в ухвалі, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

“Встановлено, що обвинувачений тричі притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі за вчинення корисливих тяжких злочинів і двічі звільнявся судами від відбування призначених покарань з випробуванням. Проте висновків для себе не зробив, а навпаки, через певні проміжки часу продовжував вчиняти кримінальні правопорушення. Призначаючи покарання, суд І інстанції врахував пом’якшуючі та відсутність обтяжуючих обставин. Чернівецький апеляційний суд, у свою чергу, погодився з висновком попереднього суду стосовного того, що обвинувачений повинен відбувати покарання реально”, – повідомили в апеляційному суді.

Засудженого взяли під варту у залі Чернівецького апеляційного суду.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.