Новини

Рослини, які покращують сон і очищають повітря

Обравши правильні рослини для спальні, можна забезпечити розслаблений та спокійний сон.

Лаванда – один із найпопулярніших природних компонентів захисту, який використовують чи не найчастіше. Лавандовий аромат додають до косметичного мила, спреїв, шампунів. Мішечок лаванди кладуть у шафу, щоби там не завелася міль. А ще ця рослина лікує безсоння та усуває тривожні стани. Вдихаючи аромат лаванди, ми відчуваємо заспокійливий ефект.

Алое (столітник) – чудові ліки проти запалень шкіри, рубців та для загоювання обпечених ділянок тіла. Крім того, ця рослина сприяє детоксикації організму, а ще забирає шкідливі хімічні речовини з мийних засобів, очищає повітря у спальні та інших кімнатах. Якщо у помешканні рівень хімічних забруднювачів високий, столітник вкривається коричневими плямами.

Сансевієрія (язик тещі) ефективно очищає повітря, збагачуючи його киснем. Крім того, ця рослина ввійшла до списку NASA “12 найкращих природних очищувачів повітря”.

Англійський плющ – ще одна рослина з уже згаданого переліку NASA, яка найкраще всмоктує частки формальдегіду з повітря. Її легко вирощувати, вона добре витримує зміну температури і середній рівень сонячного освітлення. І взагалі це найпростіша у догляді рослина, яка сприяє спокійному сну.

Золотавий епіпремніум – з того ж переліку NASA. Забезпечить здоровий сон. Росте каскадом, його листя гарно огортає меблі. Потребує небагато уваги і меншої кількості світла, тому цю рослину варто обирати насамперед заклопотаним людям.

Гарденія жасминоподібна – своєрідні “снодійні таблетка”. Наукові дослідження показали, що аромат рослини має такий самий ефект, як валіум – препарат-нейротрансміттер, який заспокоює і сповільнює нервові реакції. Мишей тримали у клітці, де сильно пахло гарденією, від чого вони стали менш активними та розслаблено сиділи в кутку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.