Новини

У Чернівцях презентували стратегію розбудови митних пунктів України: на Буковині їх стане більше

Шість пунктів пропуску через українсько-румунський кордон, які знаходяться на території Чернівецької області увійшли до Генерального плану розвитку прикордонної інфраструктури на автомобільних пунктах перетину кордону, який розробили Україна та Румунія.

Про це повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Спільну українсько-румунську стратегію щодо розбудови митно-прикордонної інфраструктури презентували у Чернівцях.

Участь у презентації генерального плану розбудови пунктів перетину кордону взяли партнери з Румунії, Дорел Фроня – Стратегічний радник з питань митної політики Консультативної місії ЄС в Україні, Іонел Скріоштяну – Державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії, Мустафа Найєм – Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Сергій Деркач – заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, представники митних та прикордонних служб обох держав.

До генерального плану внесли 14 пунктів пропуску.

“Проєкт покликаний збільшити товарообіг, експортно-імпортні операції, пасажиропотік між Україною та країнами Європейського Союзу. У плані визначили пріоритетність об’єктів. Зокрема пункти пропуску “Порубне- Сірет” і “Біла Криниця – Клімеуць” – визначені як об’єкти вищої пріоритетності, “Дяківці- Раковець” та “Красноїльськ – Вікову де Сус” – середньої. “Шепіт- Ізвоареле Сучевей”, “Руська – Ульма” – об’єкти з меншою пріоритетністю”, – написав Руслан Запаранюк.

Першочерговою є реконструкція пунктів пропуску, які вже працюють. Так, розширення пункту перетину кордону “Порубне- Сірет” дозволить збільшити на 20 відсотків вантажопотік і на 40 відсотків пасажиропотік. Для фінансування планують залучити міжнародних парнерів і донорів.

На основі Генерального плану будуть сформовані заявки до Єврокомісії.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.