Новини

Стало відомо, коли на Буковині відкриють найбільше в Україні лавандове поле

На Буковині у селі Білівці, що на Хотинщині, відкриють найбільше в Україні лавандове поле.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповіла власниця поля Ганна Гуцул.

Як зазначила Ганна Гуцул, цього року поле відкриють для відвідувачів вже другий рік поспіль.

“15 червня відкриється лавандове поле, відвідати можна буде до 15 липня. Однак найкраще приїжджати 30 червня, адже квітка гарно розцвітає. Бо на початку цвітіння лаванда зеленкувата, а вкінці починає осипатися, тому краще відвідати поле десь у середині сезону цвітіння”, – каже Ганна Гуцул.

У перший день всі охочі можуть відвідати поле безкоштовно, проте власниця закликає слідкувати за їхніми соціальними мережами, такі як: Facebook та Instagram.

Також власниця поділилася, що їхня мріє ще виправдовується, адже вона довгострокова.

“Ідея виростити лавандове поле належить Віктору. Спочатку ми розраховували посадити тільки 1 гектар, але згодом цією думкою захопились всі рідні нам люди. Вони вирішили підтримати нас, за що ми їм дуже вдячні. У результаті було висаджено 100 000 саджанців. Перші невдачі нас спіткали дуже швидко. Ми закупили саджанці та висадили їх, але за перший рік прийнялись лише 10% рослин. Наступного року ми пересадили все поле, І в результаті воно розширилось до 16 гектарів. Ще однією мрією був завод з переробки лаванди, який з часом став реальністю. Ми придбали обладнання, тому з’явилась можливість перетворювати красиві квіти у натуральні продукти, які повністю зберігають цілющі властивості лаванди. Однак наша мріє ще виправдовується, оскільки розуміємо, що це довгострокова мета і ми ще зараз у пошуку збуту олії. Але очікування на рахунок туристів і саджанців набагато більше, ніж думали”, – ділиться Ганна Гуцул.

Раніше ми писали про те, як власники лавандового поля на Буковині розвивають свій бізнес та про виникнення ідеї створення поля

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.