Новини

У Чернівцях на малій сцені театру покажуть прем’єру вистави «Казки на поді» – фото

Нині у приміщенні сцени-майстерні є деталі, які відразу привертають увагу: розкидане сіно з дивовижним ароматом, ляльки, декорації, загадкова оригінально розписана скриня…

Тут незабаром покажуть виставу для дорослих і дітей “Казки на поді”. Режисеркою вистави є Марини Богомаз, пише molbuk.ua

“Наші глядачі зможуть відчути запах буковинського сіна, роздивитися зблизька акторів і декорації. Це моновистава, надскладний жанр, в якому одній актрисі треба “вивезти” на собі все. У “Казці на поді” головну і єдину роль румунською та українською зіграє акторка Марина Тимку. Під час вистави вона покаже аж 12 казкових персонажів”, – розповідає режисерка М. Богомаз.

В основу вистави лягли народні казки, які, за словами режисерки, повинні об’єднати як дорослих, так і малих глядачів.

“Ми представимо традиційні казки, які тисячоліттями несуть у собі глибинні сенси. Я родом зі Слобожанщини, для мене горище – особливе місце, адже люди звикли закидати туди все те, що відійшло в історію. І, як показала практика, саме на горищі сховане найцінніше. Наша вистава спонукатиме знову залізти на горище своєї пам’яті й пригадати ці збережені цінності кожної родини”, – розповідає Марина Богомаз.

“Це буде вистава з мультфільмом”

Для вистави створювали декорації з натуральних матеріалів.

У виставі також будуть поєднані традиційні декорації з анімацією.

“Цікаво, що під час вистави акторка Марина Тимку жодного разу не буде переодягатися, але образи будуть різними. Глядачі зможуть побачити живі декорації, створені завдяки сучасним технологіям. Хочеться, щоб сьогодні театр не вважали архаїчним, а щоб став ближчим до людей. Чернівецький драмтеатр – це другий театр в Україні, де буде використано програму з традиційними декораціями й анімацією. Це буде вистава з мультфільмом”, – каже режисерка.

Вистава “Казки на поді” має свою амбасадорку. Це блогерка, ведуча з Чернівців Тетяна Преутеса. “Ми зазвичай бачимо готову роботу акторів на сцені, але ніколи не знаємо, як їм вдається це зсередини. Після перегляду репетиції вистави мої діти були вражені. Їм було цікаво підійматися сходинками до цього “горища”, бачити акторку, доторкнутися до декорацій, на деякий час вони справді поринули у той чарівний світ. Цінно, що в Чернівцях створюють вистави такого високого рівня”, – ділиться Тетяна Преутеса.

Прем’єра вистави відбудеться 20 квітня – українською, 21 квітня – румунською.

Виставу може переглядати одночасно лише 70 глядачів. Вартість квитка – 150 гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.