Новини

105 років з дня створення Карного розшуку:оперативник з Буковини про службу

Багаторічний досвід, нестандарте мислення, здатність швидко приймати рішення, увага до кожної дрібниці та оперативне встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб – все це про начальника відділу розшуку злочинців і зниклих громадян Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області Ігора Петрушку. До дня служби підполковник поліції розповідає про найголовніше в роботі розшуківця та ділиться оперативним досвідом.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Службу в правоохоронній діяльності Ігор Несторович розпочав у 2003 році, з них майже 21 рік – присвятив оперативно-розшуковій діяльності.

Підполковник поліції мріяв працювати в правоохоронних органах ще змалку і завжди прагнув пов’язати життя з розшуком злочинців. Нині він досвідчений та мудрий керівник одного з відділів Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області, який уміє організувати роботу у колективі на результативну працю.

– Робота в карному розшуку – це покликання. Встановити місцезнаходження безвісти зниклих осіб та злочинців, які перебувають у розшуку – справа, яка потребує зусиль, кмітливості та витримки, при цьому приносить мені надзвичайне задоволення. Саме тому я вибрав такий непростий, але цікавий напрямок діяльності, – стверджує Ігор Петрушка.

За період служби у Національній поліції України підполковник поліції разом з колегами викрили та розшукали чимало злочинців і зниклих осіб. Ігор Несторович пригадує один із перших резонансних злочинів, який розкрив спільно з колегами:

– Це було затримання трьох шахраїв, причетних до вчинення низки епізодів протиправної діяльності відносно буковинців. Злочинці діяли дуже злагоджено та професійно. Вони знаходили у різних районах Чернівців обмінні пункти та пропонували “клієнтам” обміняти гроші за вигіднішою пропозицією. Відтак – під приводом обміну коштів ошукували громадян. Під час перерахунку грошей шахраї “заломлювали” та залишали частину купюр у руці, а громадяни, довірившись їм, не перевіряли наявність всієї суми. Для того, щоб викрити злочинців та задокументувати їх протиправні дії, ми витратили чимало часу та провели масштабний комплекс розшукових заходів. Коли їх затримали, аферисти не могли зрозуміти, як поліцейські викрили їх злочинну діяльність, адже кожен крок був продуманий до найменших дрібниць. У подальшому трьох шахраїв засудили.

Робота оперативників непомітна для громадян, але вони завжди на “передовій” зі злочинністю. Щодня вони ризикують собою, аби захистити людей. Працівники карного розшуку – це професіонали, які завжди напоготові до будь-яких надзвичайних подій. Для них не існує ні вихідних, ні свят. Тому ті, хто обрав цей підрозділ, самовіддано працюють на благо громадян 24 години протягом семи днів на тиждень.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України обсяг робити відділу, яким керує підполковник поліції, значно збільшився. Кожного дня він разом з колегами докладають максимум зусиль для того, аби розшукати осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

– Насправді усі злочинці різні і злочини, які вони вчиняють, несхожі між собою. Основне завдання кожного оперативника детально опрацювати і проаналізувати різні, інколи протилежні версії та якнайшвидше встановити місцезнаходження розшукуваних. Іноді на розшук порушників закону йде багато часу та наполегливої праці, проте результат цієї роботи – гордість для оперативників, – розповідає поліцейський.

Підполковник поліції стверджує, що стати оперуповноваженим може не кожен. Аби працювати у цій сфері, потрібне логічне мислення, наполегливість, рішучість, терпіння, витримка та вміння комунікувати з людьми. Оперативник має розуміти важливість і користь своєї роботи, завжди впевнено йти до цілі та досягати мети.

Пропрацювавши у розшуку тривалий час, Ігор Несторович фактично став психологом, який може знайти підхід до різних людей. Тепер він ділиться своїм досвідом роботи із чотирма колегами-оперативниками, які працюють у відділі карного розшуку ГУНП, який він очолює.

Попри важкі робочі будні та завантаженість оперативно-розшуковою роботою, підполковник поліції активно проводить час з сім’єю. Саме так він черпає енергію та натхнення для нелегкої роботи. Надійним тилом оперативника є його дружина Світлана та син Дмитро. Ігор Несторович розповідає, що познайомився з дружиною саме на службі, коли вона повідомила до поліції про крадіжку мобільного телефону. Нині вона і син з розумінням ставляться до завантаженого графіку роботи та підтримують чоловіка і батька.

Ігор Несторович щиро вітає колег-оперативників із 105-ою річницею з дня створення карного розшуку. Бажає розшуківцям оперативного успіху, професіоналізму, швидкого розкриття злочинів, вірних координат для розшуку порушників закону, мирного неба та якнайшвидшої Перемоги!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.