Новини

Ляшко розповів, коли в Україні чекати на нову хвилю COVID-19

Українських освітян необхідно провакцинувати до вересня, щоб в разі нової хвилі коронавірусу, освітні заклади не йшли на карантин. 

Про це заявив заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, повідомляє ТСН.ua.

“1 вересня розпочнеться новий навчальний рік. Вчителі зараз за місяць підуть по відпустках. В липні-серпні ми їх не знайдемо. Тому нам треба провакцинувати їх до навчального періоду”, – зазначив він.

За словами Ляшка, нова хвиля хвороби буде в осінньо-зимовий період. За даними Центру громадського здоров’я щодо грипоподібних захворювань, можна побачити, що в Україні ситуація захворюваності завжди складається сезонно.

“Жовтень-листопад – перше зростання грипу та грипоподібних захворювань. Лютий-березень – друге зростання. Цього року повністю співпав коронавірус з тими ж хвилями, які до цього часу робили грип і грипоподібні захворювання.

І, коли ми вводили зимовий карантин, ми говорили, що це для того, щоб збити хвилю, яка може бути в лютому. Ми її збили. Але наприкінці лютого-березні вона грохнула нам дуже сильно”, – зазначив він.

Але, за словами Ляшка, там є ряд факторів. І один із цих факторів – це британський штам, який досить швидко передається від людини до людини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.