Новини

Взяли участь майже 200 компаній. У Чернівцях відбувся агропромисловий форум – фото

Сьгодні, 12 березня, відбувся форум FIT for Ukraine Буковина: Переробка фруктів та овочів. Під час нього обговорювали залучення інвестицій у переробку фруктів та овочів, інвестиційна політика, аналітика та перспективи розвитку регіону.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, форум пройшов у Культурно-мистецькому центрі імені І. Миколайчука.

За словами начальниці управління агропромислового розвитку Чернівецької ОВА Інни Вовчук, за останні декілька років такий форум у нашому місті проводили вперше.

“Ідея нам прийшла давно, адже ми намагалися вибрати місце та час, щоб всім було комфортно, щоб люди знайшли змогу приїхати. Оскільки цей форум у нас міжнародний, то сьогодні тут присутні представники Румунії, Молдови, Німеччини та Туреччини. Також дуже багато іноземних інвесторів під’єдналися онлайн. Тому протягом кількох місяців ми працювали над запуском цього форуму. Ця ідея виникла давно через те, що це є потужний розвиток регіону в майбутньому. Ми хочемо, щоб регіон був більше експортоорієнтований і щоб імпорт продукції, яку можемо переробляти та виготовляти вітчизняно, зменшився, над цим ми зараз працюємо. Тим паче, що наш регіон – це прикордонна зона, для нас це було б взагалі прекрасно”, – ділиться Інна Вовчук.

На форумі були присутні до 300 людей, з них приблизно 200 представників різних компаній та банків. Також близько тисячі глядачів були присутні онлайн.

“Деякі компанії виставили свою продукцію для того, щоб показати, що вони виробляють. Багато хто з них з нашої області. За місяць до форуму, ми надсилали учасникам запрошення, а деякі бачили оголошення в інтернеті та вирішили скористатися можливістю”, – зазначає Інна Вовчук.

У представників різних компаній була можливість укласти договори співпраці між собою.

Також під час форуму компанії могли представити свої товари. Одна із них “OMG! Oh My Garden!” скористалася цією можливістю.

“Ми знаходимося у Новоолексіївці, це Чернівецька область, недалеко від Молдови. Наш садочок має 48 гектарів. Перша частину ми посадили у 2015 році, а наступного року досадили іншу частину саду. Всі матеріали, саджанці та шпалери завозимо з Італії. 60% наших яблук – це експорт, оскільки за кордоном на наш продукт вища ціна. Також у кожного плода є свій зазначений діаметр, адже за межами нашої країни, люди дуже звертають увагу на розмір”, – розповідає менеджерка компанії Тетяна.

Торік “Oh My Garden!” досадила ще 16 гектарів яблук, тому цього року планує зібрати 30 тонн урожаю. У майбутньому компанія планує розширити сад до 170 гектарів. Також жінка зазначає, що для мешканців Новоолексіївки – це один із єдиних варіантів заробітку. Оскільки в селі не вистачає роботи для всіх, тому більшість людей виїжджає за кордон.

Другий бізнес, який продавав свою продукцію був “Дари Гуцульщини”.

“Фактично компанія має 33 представники, але разом з тим, з нами працюють всі жителі віддалених сіл. Часто це малозабезпечені, багатодітні, або інші групи населення, які мають можливість збирати, але не реалізовувати продукцію. Ми забираємо її, разом на виробництві переробляємо, реалізовуємо, а кошти повертаються вже людям згідно з тою кількістю продукції, яку вони принесли та здали, – каже голова правління Сергій Терен. – Наразі ми відправляємо наші товари не тільки по всій Україні, а й за її межами. Наприклад, надсилаємо заморожені ягоди в Ізраїль або трюфелі. Зробили сертифікат органічної продукції та фактично маємо можливість сертифікувати весь наш товар”, – ділиться Сергій Терен.

Також під час форуми учасники мали не тільки можливість поспілкуватися між собою, а й відвідати три панельні дискусії на тему розвитку родючості та переробки продукції.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.