Новини

Чому не можна висаджувати папороть біля будинку: забобони і правда

Папороть – красива і досить невибаглива рослина. Вона швидко розростається і росте там, де інші не хочуть, а догляд за нею потрібен мінімальний – ну хіба не краса?

Проте, перш ніж висаджувати її чи ставити в домі, потрібно знати деякі моменти: як папороть впливає на людину і де її можна вирощувати, а де – краще не садити.

Для чого садять папороть

Папороть зазвичай висаджують у саду, вздовж парканів і стежок. Вона створює затишок і має гарний вигляд, не вимагає багато сонця і регулярного поливу. Але, крім цього, у неї є й інші переваги:

– папороть, як уже говорили, невибаглива, а ще вона морозостійка і тіньовитривала – мрія будь-якого садівника;
– рослина відлякує гризунів – те місце, де росте папороть, шкідники обходитимуть десятою дорогою;
– прекрасно відлякує шкідливих комах – мух, тарганів і клопів.

За деякими повір’ями ця рослина приносить удачу, позитивно впливає на запальних і агресивних людей, а також вважається любовним талісманом.

Але є у цієї рослини й інші сторони.

Що буде, якщо посадити папороть у дворі – прикмети та забобони, справжні причини

Здавалося б, якщо є стільки переваг, то чому не можна садити на подвір’ї папороть? Існують забобони, які свідчать, що рослина може привернути нечисту силу і витягує енергію з оточуючих. Також кажуть, що якщо папороть виросла сама, то це на щастя, а ось садити її не варто.

Якщо говорити об’єктивно, то є низка причин, чому не можна садити у дворі папороть, особливо поблизу будинку:

– рослина має потужне та розгалужене коріння, яке проникає у фундамент і може руйнувати його;
– папороть випаровує багато вологи – якщо її посаджено близько до будинку, то підвищена вологість може призвести до появи цвілі та гниття;
– рослина не тільки відлякує мух і клопів, а й приваблює інших шкідливих комах – наприклад, може бути прихистком для кліщів, які приносять чимало проблем.

Також папороть може стати причиною алергії у людей, які схильні до неї.

Крім усього, від папороті дуже непросто позбутися на ділянці – деякі види рослини утворюють густі зарості і поширюються як бур’яни, витісняючи з ділянки інші культури. Це одна з причин, чому не можна садити папороть на городі, або ж потрібно буде постійно стримувати ріст рослини й обмежувати його. Тож, якщо хочете милуватися папороттю – саджайте у віддаленому кутку саду, де вона нікому не заважатиме та не глушитиме інші рослини.

Папороть у будинку – прикмети і правда

Що приносить у дім папороть? Папороть домашня має низку своїх переваг. Існує думка, що цю рослину добре тримати в оселі – вона зберігає в ній гармонію, притягує фінансове благополуччя, очищує простір від негативної енергії.

Є й інша думка – вважається, що папороть у квартирі, навпаки, може стати причиною хвороби, витягаючи енергію з мешканців. Частково це правда: рослина поглинає велику кількість кисню, тому її не можна ставити в спальні або дитячій, оскільки на ранок може боліти голова. Також, як уже говорили раніше, ця рослина може несприятливо впливати на алергіків.

Водночас у будь-якому іншому приміщенні або ж у громадських місцях такого негативного впливу вже не буде, навпаки – рослина зволожуватиме повітря. Ще помічено, що вона поглинає випромінювання від побутових приладів, тож папороть добре розміщувати поруч із ними.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.