Новини

Продавали підроблені документи до сільгосптехніки: на Буковині затримали групу шахраїв – фото

Поліція виявила трьох зловмисників, які підробляли документи на сільгосптехніку та продавали їх як оригінали. Злочинну схему налагодив 28-річний житель Чернівецького району, залучивши до неї двох спільників.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Інформацію про продаж “оригінальних” офіційних документів до сільськогосподарської техніки старого зразка (з розборки) зловмисники поширювали через фейкові профілі у соцмережі та на популярному торговельному інтернет-майданчику. Насправді ж шахраї продавали аграріям підроблені офіційні документи.

Вартість комплекту документів коливалась в межах від трьох до семи тисяч гривень. Замовлення надсилались поштою на умовах післяплати по всій території України.

Загалом чоловіки підробили 28 комплектів документів і видурили гроші в 13 громадян. Крім того, здійснили 9 замахів на незаконне заволодіння коштами добросовісних покупців.

Одного з учасників групи правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України в Чернівецькій області під час спроби відправити чергову партію документів.

Під час обшуків за місцем проживання та реєстрації поліцейські вилучили підроблені документи, чисті бланки свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, номерні знаки, печатки з необхідними для здійснення злочинної діяльності відтисками, а також мобільні телефони, банківські картки, нотатки.

Організатору та двом його спільникам правоохоронці повідомили про підозру за ч. 5 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 358 Кримінального Кодексу України.

Лідеру угруповання судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Тривають слідчі дії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.