Новини

Потребує значних витрат: у міськраді пояснили, чому у Чернівцях нема притулку для безпритульних тварин

У Чернівцях немає притулку для безпритульних тварин і міська влада не розглядає варіанту його створення.

Про це у програмі С4 повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

“Під час останньої інвентаризації у Чернівцях нарахували приблизно 1,5 тисячі безпритульних собак. Зменшити їх можна лише завдяки стерилізації. Це і робить Центр стерилізації у Чернівцях. Але з інших громад до нас завозять безпритульних тварин і це основний фактор, чому у місті зростає їхня кількість”, – каже Ігор Крохмаль.

У Чернівцях немає притулку для безпритульних тварин, а працює лише Центр стерилізації. Там тварин стерилізують і перетримують впродовж двох тижнів. Потім тварин відпускають у тому місці, де відловили.

За словами Ігоря Крохмаля, міська влада не розглядає варіанту створення притулку для безпритульних тварин, адже це буде досить затратно.

“Притулок не вирішить проблем із безпритульними тваринами. Утримання однієї тварини обходиться міському бюджету у 70 тисяч гривень на рік. Уявіть, скільки коштів необхідно, щоб утримати 1,5 тисячі безпритульних тварин, які є у місті. Передбачаю, що і з інших громад будуть підкидувати тварин. І ця цифра може подвоїтися. Тож витрати будуть досить значними”, – каже Ігор Крохмаль.

У міській раді запевняють, що цього року для відловлювання, стерилізації та утримування безпритульних собак у Центрі стерилізації виділяють до 10 мільйонів гривень.

Щомісяця у Чернівцях відловлюють до ста тварин. Зараз на утриманні у Центрі стерилізації 250 тварин. Частина з них перебуває на постійному утриманні. Тому тут завжди потребують допомоги від волонтерів: корми, вольєри. Вітається навіть допомога у вигулі собак.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.