Новини

ЗСУ відступатимуть, якщо США не нададуть необхідну військову допомогу, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський попередив, що українським силам, які перебувають у важкому становищі, можливо, доведеться відступити, щоб убезпечити свої лінії фронту і зберегти боєприпаси. Це станеться в тому разі, якщо США не нададуть необхідну військову допомогу Україні.

В інтерв’ю газеті The Washington Post він зазначив, що затримка Конгресом зі схваленням пакета військової допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів дорого обійшлася Україні. Військові не змогли спланувати майбутні операції, а законодавці сварилися майже шість місяців.

“Якщо немає підтримки США, це означає, що в нас немає ні ППО, ні ракет “Патріот”, ні перешкод для радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських пострілів. Це означає, що ми будемо відступати крок за кроком”, – сказав він.

Щоб описати військову ситуацію, Зеленський узяв аркуш паперу і намалював просту схему зони бойових дій.

“Якщо вам потрібно 8000 пострілів на день для захисту лінії фронту, а у вас, наприклад, тільки 2000, вам доведеться робити менше”, – пояснив він. “Як? Звичайно, щоб повернутися. Зробіть лінію фронту коротшою. Якщо він зламається, росіяни зможуть вирушити у великі міста”.

Зеленський сказав, що ЗСУ намагаються знайти якийсь спосіб не відступати. Після захоплення Росією Авдіївки в лютому, за його словами, “ми стабілізували ситуацію завдяки розумним крокам наших військових”. За його словами, якщо фронт залишиться стабільним, Україна зможе озброїти і навчити нові бригади в тилу для проведення нового контрнаступу пізніше цього року.

“Якщо ви не зробите кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чого ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.