Новини

У Клішковецькій громаді відкрили центр професійної підготовки для учнів і молоді

У Клішковецькій громаді відкрили центр професійного та креативного розвитку для школярів і молоді. Тут уже активно працюють столярно-слюсарна, швейна й ІТ-майстерня. Облаштували центр у Клішківцях та в Шиловецькому закладі освіти.

Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua

У двох селах відкрили ІТ-центри

Головна спеціалістка відділу організаційної та юридично-кадрової роботи Клішковецької сільської ради Олена КИРИЛЮК розповіла, що обладнання для майстерень надійшло в рамках проєкту “Об’єднання громад – задля сталого економічного розвитку (ConCom4EG)”.

“Ми є членами асоціації “Агенція розвитку громад Буковини”, тому, власне, за цією програмою почали ще до повномасштабного вторгнення писати проєкт. Оскільки хотіли започаткувати такий центр у нашій громаді. Він спрямований на професійне зростання, профорієнтації учнів або тих, хто хоче перекваліфікуватися”, – ділиться Олена Кирилюк.

До початку повномасштабного вторгнення проєкт передбачав більшу кількість таких центрів. Однак згодом визначили громади, яким дали право обирали певний профіль. Наразі таких осередків є 12, проте ІТ-майстерню обрали лише дві громади.

“У Шилівцях ми вирішили створити центр, оскільки там до того вже працювала столярно-слюсарна майстерня. Тому приміщення в нас було, ми привезли туди техніку й матеріали. Також потрібно врахувати, що там досить багато учнів навчається”, – говориться пані Олена.

У швейній майстерні працює десять машинок

На базі освітнього закладу працює і швейна майстерня, де учні та молодь можуть практикуватися у вільний час.

Олена Кирилюк зазначає, що за весь час відкриття центру його відвідали вже понад 200 людей.

“В осередку постійно перебувають учні. Вони приходять після школи чи на перервах. У швейній майстерні працює десять машинок, а в столярній може працювати більше молоді. Ми також залучаємо переселенців і дітей з інвалідністю. Запрошую до центру усіх охочих. Керують ним вчителі трудового навчання”, – каже Олена Кирилюк.

Також у межах цього проєкту в Клішківцях буде працювати на постійній основі ІТ-майстерня. Там роблять акцент на робототехніку. Основна мета – навчити дітей програмувати роботів, щоб вони могли повторювати якісь рухи, або конструювати системи для “розумного дому”. Також у центрі є 3D-принтери.

Наразі осередок працює двічі на тиждень, проте згодом громада планує залучати дітей зі всієї громади. Керують центром два вчителі інформатики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.