Новини

Вакарчук у Чернівцях заспівав із глядачами “Червону руту” – фото, відео

Cьогодні, 20 березня, у Чернівцях відбулася публічна дискусія із музикантом, громадським діячем Святославом Вакарчуком. Модерував захід письменник, волонтер Андрій Любка.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Говорили про війну та виклики, які постали перед українцями. Святослав розповів про свої благодійні концерти, з якими їздить на фронт, містами України, за кордон.

“На фронті виступи – це чиста психотерапія, причому взаємна. Немає різниці, яка якість звуку. Зрештою, жодної якості звуку немає. Там же і мікрофонів немає, нічого. Ти просто береш гітару, приходиш, сідаєш на ящик із БК і починаєш співати. Ніхто не очікує чогось особливого. Просто обійнялися, зустрілися, все решта неважливо.

Мої концерти у містах – щось проміжне, вони продиктовані обставинами. Я би з радістю приїхав до Чернівців чи будь-якого іншого, як завжди, на стадіон “Буковина”. Мені би було набагато цікавіше зіграти тут, на стадіоні “Буковина” багатотисячний рок-н-рольний концерт, але це неможливо. І оскільки це неможливо, а потреба в музичному спілкуванні в людей є, то виступи виглядають зараз частково, як на фронті, трохи як у минулому житті: гітара, рояль, я співаю свої пісні, ніби друзям на кухні.

А концерти за кордоном зараз нічим не відрізняються від виступи на стадіоні “Буковина”, які люди в Чернівцях пам’ятають. Ми чекаємо, щоби всі, хто виїхав, могли повернутися в Україну. Але поки їх немає, ми робимо, що можемо”, – сказав музикант.

Святослав Вакарчук переконаний, що Україна має використовувати всі сфери, щоби заявити про себе світові, у тому числі й культурну.

“Може, вперше за 300 років нашої історії сама історія повернулася до нас обличчям. Я це відчуваю. Ми не маємо права сплюндрувати цей шанс. Мусимо використовувати всі можливості: музику, літературу, кіно, образотворче мистецтво. Маємо донести всім, що Україна – це країна талановитих людей, що вона несе позитив. Що в України є речі, за які треба не лише співчувати, а й такі, за які її можна любити. Усе це створює комплексне уявлення про націю, яка поступово отримує своє гідне місце в історії”, – вважає Святослав.

Наприкінці всі разом заспівали “Червону руту”.

Ввечері Святослав Вакарчук провів вечір-концерт у музично-драматичному театрі. Кошти з квитків перерахують на допомогу бригадам ЗСУ, НГУ та іншим представникам Сил Оборони України.

Більше про те, що говорив легендарний співак під час двогодинної зустрічі, у тому числі, чи піде в політику та що його підтримує в ці нелегкі часи, читайте в наступних новинах molbuk.ua

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.