Новини

«Виховуємо не просто спортсменів, а людей». У Чернівцях працює секція тайського боксу

У Чернівцях працює секція тайського боксу. Тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю – з 16:00 у спортивному клубі “Пантеон” тривають тренування, йдеться в матеріалі ” “.

“Це не просто спорт, а життя”

Бойове мистецтво походить із Таїланду і практикується у багатьох частинах світу. В основі мистецтва лежить ударна техніка (удари руками і ногами). Муай тай, як його ще називають, використовували тайці в справжніх боях. Також кілька років тому тайський бокс став частиною олімпійської сім’ї.

“Завдяки тайському боксу в учнях виховують вміння жити чесно й гідно. Саме це і робить їх справжніми бійцями, які завжди порядні як і на ринзі, так і поза ним. У ринзі бійці б’ються, як леви, але завжди з повагою. Це виховання найкращих людських якостей. Це не просто спорт, а життя”, – каже тренер тайського боксу Сергій Бережний.

Сергій тренує близько понад 15 років і виховав не одне покоління спортсменів, які досягали різних висот.

“Багато з них є членами збірної України і беруть участь у змаганнях з тайського боксу серед професіоналів, – провадить тренер. – Наразі в нашій школі навчається понад 100 людей різного віку, починаючи з дітей шести років і закінчуючи дорослими. До нас на тренування навіть ходить чоловік, якому близько 60 років. Також приходять люди з інших видів спорту, які хочуть здобути нові навички та краще підготуватися”.

У школі працюють з маленькими дітьми і зазначають, що навчають не тільки спорту, а й життя.

“З дітьми ми проводимо часу і бачимо, як вони поводяться в побуті. Для нас важливо виховати не просто спортсменів, а передусім людей. Найголовніше – це виховання, чесність і порядність”, – каже С. Бережний.

“Стійкість і сила духу – головні в спорті. Ти можеш сильно бити, але якщо не витримуєш удар, це все дарма”, – каже інший тренер клубу Святослав Хуторний.

Чернівецька обласна федерація тайського боксу є частиною світової сім’ї тайського боксу та федерації IFMA.

“Є різний рівень змагань. Найчастіше ми беремо участь у турнірах всеукраїнського рівня. Востаннє наші хлопці змагалися в Івано-Франківську та Житомирі, де гідно захистили честь нашого краю. Вадим Вишинський отримав кубок за найкращу техніку, а Денис Косован – спеціальну нагороду “Хоробре серце”, – розповідає пан Сергій.

На змаганнях у Житомирі чернівчани здобули чотири золоті медалі, по одній срібній та бронзовій.

“Далі буде турнір у Львові, також запланований чемпіонат України у Вінниці серед різних вікових категорій – дорослих, U-23 та юніорів. Наша ціль – перемагати”, – резюмує С. Бережний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.