Новини

Яку термоактивну білизну обрати?*

Якщо працюєте на морозі, бігайте у холодну погоду або просто сильно мерзнете — потрібна термоактивна білизна. Так називають спідній одяг, створений зі спеціальної тканини, що здатен зберігати тепло навіть у сильні морози. Також він швидко відводить піт й миттєво сохне, що дозволяє забезпечувати комфорт під час інтенсивного навантаження.

Що таке термоактивна білизна

Секрет термобілизни — у складі тканини, з якої вона пошита. У більшості випадків одяг повністю або частково містить синтетику, яка добре пропускає повітря, що дозволяє шкірі “дихати”, проте затримує тепло й відводить піт. Чоловіча та жіноча термоактивна білизна переважно має у складі:
Поліестер — добре відводить вологу, швидко сохне й не випускає тепло. Він достатньо еластичний, що дозволяє білизні приймати форму тіла.

Нейлон (поліамід) — відомий високою теплопровідністю та здатністю швидко сохнути, відводити вологу від тіла.

Еластан (спандекс) — додає термоактивній білизні еластичність та забезпечує свободу рухів.

Також є білизна з мериносової вовни, яка має високу теплопровідність й здатна зберігати тепло навіть у вологому стані. Це робить її ідеальним варіантом для тренувань на свіжому повітрі у холодну погоду. Мериносова вовна набагато м’якіша за овечу, тому термобілизна на дотик надзвичайно комфортна.

Як правильно вибрати термоактивну білизну

Купуйте одяг перевірених брендів, що застосовують у виробництві інноваційні технології, які дозволяють досягти максимально ефективного результату. Адже термоактивна білизна — це не лише склад, але й метод плетіння ниток, тип тканини, інші особливості.

Також варто звернути увагу на такі моменти:
Для чого потрібен одяг. Якщо часто перебуваєте на морозі впродовж багатьох годин, купіть термобілизну з високою теплоізоляцією. Це може бути жіноча чи чоловіча термоактивна білизна з начосом, флісова, вовняна або комбінований варіант. Для тренувань весною чи восени треба взяти білизну з гладкого матеріалу, що ліпше відводить вологу.

Тканина. Не варто боятись синтетики, оскільки продукція відомих брендів анітрохи не поступається натуральним тканинам. При цьому вона швидше сохне, й переважно тонша, легша, не викликає алергії. Якщо ж шукаєте натуральні матеріали — купуйте термобілизну з мериносової вовни.

Розмір. Важливо, щоб одяг прилягав до тіла, аби мати змогу якомога ліпше зберігати тепло. Проте він не повинен обмежувати рухи й не викликати дискомфорт.

Технологія пошиття. Безшовні термокостюми зручні тим, що запобігають подразненню шкіри й появі слідів від швів.

Детальніше про те, якою має бути спортивної термоактивна білизна, читайте за посиланням: https://4f.ua/blog/post/shtcho-najblyzche-do-tila-kilka-sliv-pro-sportyvnu-bilyznu

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.