Новини

Кулінари поділилися секретом: чим замінити часник в страві, щоб не позбавити її пряного смаку

Якщо вам просто не подобається смак або запах свіжого часнику, можете спробувати замінити його на сушений, використати у вигляді часникової олії чи соусу, де він міститься.

Однак, за умови непереносності цього продукту потрібно вдатися до більш радикальних способів.

Кухарі рекомендують замінити часник на такі альтернативи:

– черемша — дика цибуля;
– перець стручковий, гірчиця, перець горошком, хрін — хоча існує незначна відмінність смаку, проте вони збережуть гостроту страви;
– асафетида — східна пряність, яка ще називається “хінг”, має смак, який чимось нагадує суміш часнику і цибулі, рекомендується додавати наприкінці готування страви і малими дозами, адже вона дуже пекуча;
– імбир — залишає гостроту страви, хоча може дещо змінити її смак.

Тобто можна легко замінити в будь-якій страві часник, не позбавляючи її пряності та гостроти, хоча й смак може трішки змінитися.

Чим можна замінити часник в маринаді та соусі: приправа як консервант
Під час приготування домашніх солінь, маринадів та соусів важливо уважно дивитися на те, що містять прянощі, які ви додаєте. Якщо у вас непереносність часнику чи ви не можете його їсти через захворювання, можна замінити продукт звичайним або пекучим перцем, корінням та листям хрону, гірчицею, кропом (парасольками), цибулею, імбиром, гвоздикою.

Якщо у звичайних стравах часник лише додає певного смаку і аромату, то в консервації він використовується для кращого збереження продуктів, адже містить велику кількість ефірних олій.

Часто буває, що в одній сім’ї є ті, хто любить і не переносить часник. В такому разі намагаються знайти такі варіанти страв, які б могли підійти всім. Або ж використовують інші приправи. Наприклад, можете взяти пасту, маринований або сушений часник (вони мають менш виражений аромат), аджику або інші соуси.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.