Новини

Зеленського просять присвоїти звання Героя України загиблому військовому з Буковини

Триває збір підписів під петицією щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) сержантові Терентяку Владиславу Ярославовичу із села Діброва Чернівецької області.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті президента, пише molbuk.ua

Станом на вечір 11 березня назбиралося понад 23 тисячі голосів із 25 тисяч необхідних. Залишився 21 день до кінця збору підписів.

Владислав Ярославович Терентяк народився 7 березня 1999 року. Житель села Діброва Чернівецької області. До останнього воював за Україну. Загинув 18 грудня 2022 року у селі Кліщіївка на Бахмутському напрямку.

Про свого побратима розповів військовий із Буковини Павло Ангельський, закликавши підтримати петицію:

“Цей воїн заслуговує на це. У той час, коли ми бачимо тисячі любителів плавання через Тису, він жив і працював до 24 лютого 2022 року у Франції. Відразу повернувся і взяв до рук зброю для захисту нашої країни. Завжди йшов першим. При цьому він воював не з звіриною жадобою до крові, а через любов до своєї Батьківщини, своєї сім’ї”, – пише військовий.

Він також описав вчинок товариша, який свідчить про його людяність:

“Під час визволення Харківщини проявив себе героїчно. При звільненні Балаклії на 1 БМП перші увірвалися на околиці с.Вербівка. Далі пішли дружні підрозділи, під час їх руху колона зазнала обстрілу. Влад “Румин” вчасно виявив, звідки ведеться вогонь, знищив влучним пострілом одного окупанта, ще одного взяв в полон.

Війна війною, але коли підійшов до нього і сказав: “Владе, з мертвими не воюють, треба поховати окупанта”, він сам викопав йому яму, щоби собаки і лиси не розтягнули. Поставив табличку і повідомив місцевих. Документів у окупанта при собі ніяких не було. Поступив по християнськи. Вічна пам’ять тобі, Воїне!” – написав Павло Ангельський.

Підписати петицію можна тут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.