Новини

Будете спати всю ніч: три продукти, які добре впливають на сон

Експерти кажуть, що є три продукти, які варто вживати, якщо хочете добре спати. Вони містять в собі певні вітаміни та мікроелементи, які спонукають до відпочинку та покращують сон.

Про це пише She Finds.

Якщо у вас є певні розлади сну і ви не можете повноцінно відпочити, бо часто прокидаєтеся, а то й взагалі не можете довго заснути, то радимо звернути увагу на 3 корисні продукти, які ви легко можете додати у свій раціон.

Мигдаль

Поживний горіх містить достатню дозу магнію, який допомагає розслабити м’язи та сприяє кращому сну. Білок, який міститься в мигдалі стабілізовує рівень цукру в крові під час сну. Горіх також багатий ненасиченими жирами, які також здатні покращити відпочинок вночі. А от нездорові жири, навпаки, можуть лише зашкодити сну.

Банан

Банани покращують травлення, тому можете вживати цей фрукт перед сном. Окрім того, в банані міститься калій та магній, які розслабляють м’язові судоми та спазми, тож це полегшує засинанням.

Всіма нами улюблений фрукт має триптофан – амінокислоту, яка є посередником серотоніну та мелатоніну. Вона регулює цикл сну та сприяє розслабленню.

Грецький йогурт

Молочний продукт багатий кальцієм, який використовує триптофан для виробництва мелатоніну – гормону, який відповідає за регуляцію сну. У грецькому йогурті міститься чимало пробіотиків, які є корисними для здоров’я кишківника.

Будь-який з цих продуктів варто вживати не пізніше, ніж за 2 години до сну, оскільки їжа перед сном призводить до розладу травлення та дискомфорту.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.