Новини

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Батьківщину: історія полеглого буковинця Івана Ситника

Коли Росія напала, військовий з Буковини Іван Ситник перебував за кордоном. Однак усе покинув і повернувся захищати незалежність України.

Про його історію життя розповідає проєкт “Незабутні: Буковина пам’ятає”.

Народився Іван Степанович Ситник 4 червня 1966 року в селі Кадубівці на Заставнівщині. Навчався в місцевій школі, після закінчення якої вступив до професійно-технічного училища №24. Отримав кваліфікацію слюсаря 3-го розряду. З 1985-го до 1987-го року проходив строкову службу в ракетних військах.

Після служби повернувся додому. Створив родину, разом із дружиною Марією виховували двох синів. Працював водієм.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт. Служив радіомінером відділення керованого мінування інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення військової частини А4267 Збройних сил України.

Солдат Іван Ситник загинув 23 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області. Його життя забрав ворожий артилерійський обстріл.

Відважний захисник, безстрашний воїн, який до останнього подиху боровся за життя у вільній та незалежній Україні, знайшов місце спочинку в рідному селі.

Радіомінер Іван Ситник удостоївся ордена “За мужність” III ступеня посмертно.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.