Новини

Розпущена «група Павлюка» з Буковини продовжує працювати у Раді на Ахметова, – ЗМІ

Розпущена понад рік тому через підпільну роботу на олігарха Ріната Ахметова так звана група чернівецького бізнесмена Іллі Павлюка, до якої входять народні депутати від партії Слуга народу, продовжує працювати у Верховній Раді, повідомляє Українська правда з посиланням на джерела.

За даними видання, робота групи на користь інтересів Ахметова якщо й припинилася, то тільки на короткий термін, щоб “знову спалахнути з новою силою”.

За словами одного з нардепів від Слуги народу, який займається питанням екології, “група Павлюка” зробила все можливе, аби забракло голосів за законопроєкт № 4167 про зменшення промислових викидів в повітря.

“Закон провалили. Він невигідний ДТЕК, тому що їхні підприємства є найбільшими забруднювачами. Закон реально потрібний, але група Павлюка зробила все можливе, щоб голосів забракло”, — розповів він УП.

За словами співрозмовника видання, неформальний лідер “групи Павлюка” та депутат від Слуги народу Олег Марусяк навіть вносив альтернативний проєкт та писав у чати, просивши своїх колег не голосувати.

“Тобто вони реально дуже помітно працювали на інтереси ДТЕК”, — додало джерело УП.

Крім того, “група Павлюка” двічі провалила голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду віцепрем’єра, пише видання.

Також вона намагалася змістити з посади очільника аграрного комітету Миколу Сольського, близького товариша ексглаву Офісу президента Андрія Богдана. Раніше саме Богдан намагався розпустити “групу Павлюка” через підозру у лобіюванні інтересів олігарха Ахметова.

Як повідомляє УП, якщо Банкова хоче отримати голоси з питання, де немає чутливих для “донецьких” економічних інтересів, то напряму комунікує із Павлюком. Крім того, його самого час від часу запрошують на наради до президента Володимира Зеленського.

У грудні 2019 року фракція Слуга народу розпустила одну з 15 неофіційних груп через підпільну роботу на Ахметова. За даними УП, до групи бізнесмена Іллі Павлюка входили 30−40 нардепів.

5 лютого 2021 року журналісти Bihus.Info повідомили, що за заявою юристів Офіс генерального прокурора відкрив провадження щодо втручання Павлюка у діяльність окремих народних депутатів України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.