Новини

Чи можна приймати вітаміни на голодний шлунок: це важливо знати

Вітаміни є важливими речовинами, необхідними для підтримки здоров’я і нормального функціонування організму. Вони відіграють ключову роль в обміні речовин. Важливо знати, що станеться, якщо приймати вітаміни на голодний шлунок.

Про це повідомляє Best life online.

Як правильно приймати вітаміни

Більшість здорових дорослих людей отримують вітаміни за допомогою правильного повноцінного харчування. Інші ж регулярно приймають вітамінні добавки.

Зокрема, багато людей не впевнені, чи можна приймати вітаміни натщесерце.

Дієтолог Крісті Браун розповіла, що деякі типи вітамінів, зокрема такі як вітаміни A, D, E і K, “можуть бути особливо жорсткими натщесерце та можуть призвести до шлунково-кишкових проблем”. Зазвичай рекомендується приймати ці типи вітамінів з їжею, щоб допомогти пом’якшити побічні ефекти та покращити засвоєння.

Якщо приймати їх на голодний шлунок, то може виникнути нудота, біль в шлунку, судоми та навіть блювота.

Браун рекомендує з’їсти жменю горіхів, щоб допомогти “налаштувати травну систему” ​​та забезпечити засвоєння для вітамінів.

Лікар-дієтолог Стейсі Робертс-Девіс, каже що потрібно їсти принаймні за 30 хвилин до прийому будь-яких вітамінів, які можуть спричинити шлунково-кишковий дистрес. Це допоможе привести вашу травну систему в рух, що може додатково сприяти засвоєнню.

Важливо перед прийманням вітамінів читати інструкцію.

Як вибрати

Вітаміни — це біологічно активні речовини. Перед тим, як обрати, які саме вітаміни вам найбільш необхідні, варто дотримуватися таких порад:

Консультація з лікарем — перш і головне, перед тим як почати приймати будь-які вітаміни, зокрема вітамінні комплекси, рекомендується проконсультуватися з лікарем. Він зможе визначити, які саме вітаміни вам потрібні, враховуючи ваш стан здоров’я та особливості організму;

Різноманітність дієти — постарайтеся збалансувати раціон, включаючи різні види продуктів. Споживання різноманітних продуктів допомагає отримувати всі необхідні вітаміни з їжею;

Якість продуктів — обирайте якісні продукти, оскільки якість сировини впливає на вміст вітамінів
Правила споживання вітамінів.

Щоб вітаміни добре засвоювались, необхідно:

Дотримуватись дозування — для кожного вітаміну існує оптимальна добова доза, якої слід дотримуватися. Надмірне споживання певних вітамінів може бути шкідливим для здоров’я;

Час приймання — деякі вітаміни найкраще засвоюються в певний час дня або разом з їжею;

Комбінування вітамінів – деякі вітаміни взаємодіють між собою, підсилюючи або послаблюючи дію один одного. Тому важливо знати, які вітаміни можна комбінувати, а які — ні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.