Новини

У Чернівцях відбувся гала-концерт фестивалю-конкурсу «Vodohrai fest»: хто став переможцем

Сьогодні, 4 березня, відбувся фестиваль-конкурс “Vodohrai fest”. Він присвячений 75-річчю від дня народження буковинського композитора Володимира Івасюка.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, фестиваль пройшов у кіноконцертній залі кінотеатру “Чернівці”.

Цього року фестиваль відбувся вперше, однак директорка “Vodohrai fest” Тетяна Д’яченко, зазначає, що захід будуть проводити щорічно.

“Ми вже давно думали створити щось надпотужне, подібне до фестивалю “Червона рута”, але не плагіатити те, що вже було. Оскільки хотіли показати Володимира Івасюка по-новому. Тому з нагоди 75-го дня народження композитора, ми не могли цього не зробити. У 2025 році ми не будемо концентруватися виключно на піснях Івасюка, проте цього року для нас це знаково, тому що хотілося, щоб творчість композитора об’єднала всю країну й нам це вдалося”, – ділиться Тетяна Д’яченко.

Журі конкурси були: соліст гурту “Піккардійська Терція” – Андрій Капраль, музикант та військовий – Олег Петрович, співачка – Ольга Токар, музикант — Роман Марусяк, а також акторка – Інна Мірошниченко.

“Я багато разів була в Чернівцях, тому маю зв’язки із музикантами та акторами, які опікувалися саме цим конкурсом. Оскільки приїздила у Центр Івана Миколайчука. Хоч я не є фахівчинею у музиці, але згодом мені запропонували стати членкинею журі. Адже їм необхідно, щоб хтось подивився на акторські здібності співаків”, – розповідає Інна Мірошниченко.

За словами акторки, обрати п’ять переможців було дуже складно. Через те, що на конкурс подалося понад 200 учасників.

“Бути у складі журі непросто, оскільки нам надіслали 229 композицій. Я старалася оцінювати всіх максимально. Оскільки думала, якщо людина дбає та працюю над своїми талантами, вона заслуговує у будь-якому разі перемоги. Тому обрати кращих, для мене було випробовуванням”, – говорить Інна Мірошниченко.

До п’ятірки найкращих дипломантів увійшли:

– Stage band “Паралелі” – соло Василь Клименко — Черкаська обласна філармонія;

– Лутчак Ірина – м. Чернівці;

– “Cantores Dei” – соло Марія Федорків – м. Львів;

– “Ю.А.” – Цимбал Олександра, Михайлюк Юрій – м. Словʼянськ, м. Івано-Франківськ;

– А також ансамбль “Фолькmodern” з призом глядацьких симпатій – м. Чернівці.

Дует, зі Слов’янська та Івано-Франківська, “Ю.А.” здобули перше місце “Vodohrai fest”, пара в такому складі виступає вперше.

“Ми дуже раді, що з 229 заявок нас побачили. Пісня Івасюка “У долі своя весна”, яку сьогодні ми виконали, зазвучала світло, з надією, зі станом внутрішнього піднесення. Інформацію про конкурс я побачила випадково в інтернеті, оскільки шукали різні музичні фестивалі. Однією з умов була, щоб пісня Володимира Івасюка прозвучала по-новому, це мене надихнуло. Тому я вирішила з Юрієм спробувати”, – ділиться Олександра Цимбал.

Серед глядачів гала-концерту були люди різного віку, одна із них – студентка Олександра.

“Я вболівала за своїх колег з ансамблю “Фолькmodern”. Дуже рада, що вони увійшли в п’ятірку найкращих. Ми старалися підтримувати учасників по-максимуму. Важливо, щоб молодь показувала себе, прославляла творчість видатних музикантів”, – розповідає глядачка Олександра.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.