Новини

Дієтолог назвала найкорисніший і найшкідливіший сніданок: головний критерій

Вважається, що сніданок – головна їжа дня, його потрібно з’їсти самостійно на відміну від вечері, яку краще “віддати бідному”. Не завжди “смачний сніданок” і “корисний сніданок” – це різні страви, тому дізнайтеся, чим краще харчуватися зранку насправді, пише УНІАН.

За словами дієтологині Наталії Суслової, головний принцип здорового сніданку – це збалансоване харчування. Їжа має містити в собі корисні білки, жири та вуглеводи, щоб наситити організм енергією на весь день:

Прикладом хорошого жиру можуть бути яйця. Сніданок з яєць, гречки, сухофруктів або, наприклад, домашнього сиру з сезонними ягодами, шматочка риби або м’яса, шматочка цільнозернового хліба, квашених овочів, наприклад. Зараз сезон чудових квашених овочів, які також мають входити в раціон, адже вони формують здоров’я кишківника.

Вона також пояснила, що корисний сніданок має бути насиченим. Якщо ви звикли їсти вранці вівсянку – не біда. Але до неї потрібно щось додати. Це може бути вершкове масло, насіння льону, горішки або сухофрукти:

Ви можете собі зробити на цільнозерновому тості шматочок авокадо і додати туди який-небудь домашній паштет. Це можуть бути сирники з ягідним соусом – просто їх перемолоти, або з домашньою сметаною чи грецьким йогуртом.

Є й інші корисні варіанти того, що краще їсти на сніданок. Наприклад, рис з овочами, запеченим м’ясом чи рибою та квашеною капустою. Або насіння льону – його треба подрібнити, залити водою, додати сухофрукти чи ягоди.

“Викидайте з голови, що щось із чимось не поєднується – немає такого. Коли людина щось їсть, у неї виробляються ферменти, які перетравлюють і білки, і жири, і вуглеводи. Організму байдуже роздільне харчування. Головне, щоб людина наїлася, це не може бути “один монопродукт і все”.

Що їсти на сніданок категорично не можна – список

За словами фахівця, зранку не можна снідати тими продуктами, які не дають енергію. Найгірший варіант – це відсутність сніданку або спроба замінити його водою.

“Енергію не дають порожні продукти, або вони дають тимчасову енергію. Якщо з’їсти якийсь фітнес-батончик або енергетичний батончик, то він підніме рівень глюкози. У людини на годину з’являється енергія, а потім вона різко зникає. Чому? Тому що немає повноцінного прийому їжі. Тому що інсулін – це гормон, який формує відчуття голоду.

Він то зростає швидко, то так само падає вниз. Людині стає гірше, вона відчуває втому, головний біль і що робить? Тягнеться до шоколаду, випічки, солодких напоїв. Інсулін знову різко зростає і різко падає. І це не про здоров’я. Рано чи пізно це може призвести до цукрового діабету”,- підсумовує експерт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.