Новини

У центрі Чернівців провели благодійний захід на підтримку ЗСУ – фото, відео

Сьогодні, 3 березня, у центрі Чернівців упродовж шести годин тривав благодійний захід на підтримку ЗСУ “На крилах переможної весни”.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Уздовж Театральної площі проводили ярмарок, майстер-класи, виставки-продажі. Тут можна було придбати солодощі, бутерброди, авторські прикраси, випити глінтвейну тощо.

Подружжя із Вашківців Лідія та Василь Столяри продавали маски на Маланку, які власноруч виготовляють. Одна маска – 500 гривень. Кажуть, люди цікавляться, запитують, міряють. Та особливого попиту немає – зараз не сезон, та й людям не до святкувань.

“Практично кожного зачепила війна, всі переживають. Тому Маланку не відзначають. Хоча наші рідні, які на фронті, все ж закликають не закидати це свято, кажучи, що “ми зараз там, щоби ви могли жити звичним життям і підтримувати традиції”, – зазначає Лідія Столяр.

Чернівчанка Галина Родигіна виготовляє з пінопласту великодні яйця. Велике яйце коштує 600 гривень. З вати пані Галина створила Бабу Ягу. Каже, це оберіг на ялинку, який віднаджує від оселі все погане. Вартість – 750 гривень. Невеличкі будиночки-прикраси – по 150 гривень. Також продає “драконячі” яйця-скриньки, приурочені року Дракона. Ще – декоровані пляшки.

“Люди купують, бо зауважують, що у магазинах такого немає. Багатьом подобаються такі авторські вироби”, – розповідає Галина Родигіна.

Заклад “Львівські круасани” продає круасани з різними начинками, імбирне печиво, глінтвейн, чай, каву.

“Люди тим більш охоче купують, почувши, що більше половини прибутку спрямовуємо на підтримку ЗСУ”, – каже працівниця закладу Іванна.

“Потреба наших хлопців зараз у всьому. А зараз найголовніше – це fpv-дрони. Це зберігає їхні життя, нашу землю. Бо за допомогою дронів вони можуть не пустити ворога вперед. Також їм потрібні автомобілі, тепловізори, приціли нічного бачення – багато чого, не кажучи вже про інші дрібниці. Проводимо регулярно благодійні ярмарки, просто зараз ще трішки холодно і не можна було дуже продуктивно працювати. Сьогодні, як то кажуть, відкриття сезону”, – зазначає керівниця ГО “Крик душі”, мати військовослужбовця, волонтерка Ярослава Зеліско.

У Будинку офіцерів тим часом тривав концерт за участі відомих митців краю.

Особливий гість – переможець “Голосу країни” Сергій Лазановський.

Вхід – донат на ЗСУ від 100 гривень.

Організатори – ГО “Крик душі матерів і дружин військовослужбовців”.

У зв’язку із проведенням заходу проїзд центром міста був перекритий.

Наразі невідомо, скільки коштів вдалося зібрати. Організатори заходу сподіваються, що вдасться зібрати хоча би 200 тисяч гривень, щоби придбати 10 дронів для військових.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.