Новини

«Заради наших дітей маю бути сильною»: що відомо про загиблого воїна з Буковини Івана Варчука

У березні 2023 року на Харківщині в бою з російською диверсійно-розвідувальною групою загинув Іван Варчук, офіцер ЗСУ, депутат Сокирянської міської ради.

Про це йдеться у публікації ” “

З перших днів – на війні

39-річний Іван Варчук виконував бойове завдання. Загинув четвертого березня 2023 року поблизу села Бударки Чугуївського району на Харківщині. Четвертого квітня того року Івану мало виповнитися 40 років… Він був командиром стрілецької роти. Іван Варчук вступив до ЗСУ в перші дні війни.

– Мій чоловік був дуже принциповий і хотів, щоб я поважала його вибір. Коли почалася повномасштабна війна, він 24 лютого відразу пішов до ТЦК. Я як дружина знала, що він повинен це зробити. Він був такою людиною. Відмовляти його не було сенсу. Спочатку Іван служив у Новодністровську. Згодом разом із побратимами його відправили на Харківщину. Будучи командиром стрілецької роти, Іван завжди стояв за хлопців, допомагав їм. Він мав високий рівень довіри командування військової частини та військовослужбовців підрозділу, який очолював. Завдяки своїм професійним якостям й авторитету згуртував боєздатну команду. Він забезпечував атмосферу, в якій воїни готові були виконувати бойові завдання.

Хто знав Івана та мав честь пліч-о-пліч з ним протистояти ворогу, пам’ятає про те, який він був рішучий, відважний і безстрашний. Іван Варчук з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі.

Його любили й поважали. Навіть на лінії зіткнення він завжди знаходив хвилинку, щоби зателефонувати мені й запитати, як я, як наші дітки, – розповідає дружина Лариса ВАРЧУК.

“Ця рана болітиме завжди”

У Лариси та Івана є двоє діток. Валентину буде десять років, а Емілії дев’ять.

–У шлюбі ми були 16 років. У нас вісім років не було діток, а коли я завагітніла вперше, ми були найщасливіші. Іван дуже любив наших діток, постійно був з ними. У нас були великі мрії, перспективи й цілі. Це той чоловік на якого завжди можна було покластися. Це була моя опора, підтримка та надійне плече.

Перед самою трагедією, за тиждень, мене переслідувала тривога. Я намагалася себе заспокоїти. Затіяла невеличкий ремонт у нашій квартирі. Тієї ночі дітки залишилися в родичів у селі, а я мала прибрати після ремонту. Та на ранок у мої двері постукали. Відчинивши їх, я побачила першого заступника голови Сокирянської міської ради та родичів. Далі все, як у пітьмі. Зараз нам треба навчитися жити із цим болем. Рухатися далі. Дітки ще дуже маленькі, але все розуміють, хоча ще не повністю усвідомлюють. Я й Іван можемо ними пишатися. Він, мені здається, у всьому нам допомагає на кожному кроці. У кожній справі, яку б я не починала, що б я не робила. Мені здається, що він вже там і там був і все за мене зробив, а я тільки приходжу й позитивно вирішую. Вірю, що все моє життя так і буде. Поховали Івана восьмого березня 2023 року… А першого березня у нашого сина був день народження – 10 років. За кілька днів буде рік, як мого чоловіка немає. Дуже важко усвідомити і прийняти цю страшну втрату, бо для мене – це найближча людина, друг. Це мій всесвіт. Ця рана буде боліти завжди, але у нас двоє діток, і заради них я повинна бути сильною. Велика вдячність всім хто нас підтримує, я дуже відчуваю і ціную все. Це також надає мені сили, – підсумовує пані Лариса.

Довідка

З 2020 року Іван Варчук був депутатом Сокирянської міської ради та начальником відділу муніципальної інспекції. Свого часу також працював в управлінні економічного розвитку Сокирянської райдержадміністрації, очолював відділ ведення Державного реєстру виборців, обіймав посаду начальника управління сільського господарства Сокирянської РДА.

Увага!

Побратим, друг Бузило Ростислав Олександрович створив електронну петицію на сайті Офісу Президента України про присвоєння звання Героя України Івану Варчуку (посмертно).

Підтримати петицію може кожен охочий за посиланням.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.